Αρχείο

Ο Πάπας ξεκίνησε επίσκεψη στην Αρμενία με πολλές συμπροσευχές με τους Αρμενίους

Η επίσκεψη του Ποντίφηκα  στην Αρμενία ξεκίνησε σήμερα  Παρασκευή ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το σχόλιο  επίσκεψης του Πάπα στην Αρμενία, είναι ότι πρόκειται για  «την πρώτη επίσκεψη σε μια χριστιανική χώρα». Το λογότυπο απεικονίζει την επίσκεψη στην  μονή Khor Virap και στο βιβλικό Όρος Αραράτ.

Στο Ερεβάν και στο διεθνές αεροδρόμιο "Zvartnots"  πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή της υποδοχής του  Ποντίφικα , ενώ υπήρχε η παρουσία  παιδικής χορωδίας.

Στο αεροδρόμιο, ο Πάπας προέβη σε σύντομη συνομιλία με τον  Πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν , με  Καθολικούς Ιερωμένους και το Αρμένιο προκαθήμενο Garegin II.

Στη συνέχεια, ο Πάπας μετέβει στο  πνευματικό κέντρο της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, και στην συνέχεια στον Καθεδρικό Ναό όπου  πραγματοποιήθηκε  λειτουργία . Την ίδια ημέρα το βράδυ στην κατοικία του τον Προέδρου  της Αρμενίας θα παρατεθεί  δείπνο προς τιμήν του Πάπα .

Οι Αρμένιοι  σύμφωνα με πληροφορίες  θα ζητήσουν  από τον Πάπα να ανοίξουν τα αρχεία του Βατικανού για την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Όπως αναφέρθηκε από τον υπεύθυνο του γραφείου  της Προεδρίας Vigen Sargsyan,  την  επίσκεψη του Πάπα στην Αρμενία θα παρακολουθήσουν περίπου 600 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι .

Το πρωί της 25ης Ιουνίου ο Πάπας θα επισκεφθεί το μνημείο "Τσιτσερνακαμπέρντ», που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των 1,5 Αρμενίων θυμάτων της Γενοκτονίας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μια μικρή εκδήλωση, όπου ο Πάπας μαζί με τους Αρμένιους θα προσφέρουν  μια   κοινή προσευχή.

Στη συνέχεια, ο Πάπας θα αναχωρήσει για το Gyumri, όπου στην πλατεία θα συμμετέχει σε Θεία Λειτουργία. Στο Γκιουμρί, ο Πάπας θα επισκεφθεί το μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την αποκαλούμενη "Παναγία της Αρμενίας", τον καθεδρικό ναό της Παναγίας και τον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Μαρτύρων.

Το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο του Ερεβάν στην πλατεία Δημοκρατίας ο  Πάπας θα συμμετέχει σε μια οικουμενική τελετή και προσευχή για την ειρήνη, πριν και μετά την προγραμματισμένη συναυλία της αρμενικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αρμενίας και κρατικής χορωδίας.

Όπως γίνεται κατανοητό η κοινή προσευχή ανάμεσα σε καθολικούς και Αρμένιους Ιερείς είναι σε ημερήσια διάταξη στα πλαίσια της νέας τάξης πραγμάτων.

Αρχικά, είχε προβλεφθεί ότι ο Πάπας θα επισκεφθεί  ολόκληρη την περιοχή του Καυκάσου, αλλά αργότερα αποφασίστηκε ότι  θα πραγματοποιηθεί μόνο το ταξίδι στην Αρμενία. Η επίσκεψη του ιδίου σε Γεωργία και  Αζερμπαϊτζάν, θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές