Εκκλησία

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον ο Πάπας! Νέα επίθεση αγάπης και αναφορές στον «αδελφό» Βαρθολομαίο

Του Μανώλη Κείου

Ιδού τα αποτελέσματα της "Πανορθόδοξης"!

Κάθε μέρα πρέπει να αχολούμαστε με τις επιθέσεις...αγάπης του Πάπα Φραγκίσκου προς την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Χθες, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου ο ποντίφικας μίλησε πάλι...ενωτικά και χαρακτήρισε "αγαπητό αδελφό" τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο...Και μη χειρότερα!

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τόνισε πως ολόκληρη η Ρ/καθολική Εκκλησία θεωρεί ότι οι δύο πολιούχοι της Ρώμης είναι οι "δύο πυλώνες και τα δύο μεγάλα φώτα που λάμπουν όχι μόνο στον ουρανό της Ρώμης, αλλά και στις καρδιές των πιστών της Ανατολής και της Δύσης."
Στον κατηχητήριο λόγο του, ο Πάπας επεσήμανε ότι οι δύο απόστολοι ήταν πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους: "ο Πέτρος, ένας ταπεινός ψαράς και ο Παύλος υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Η γενναία απόφαση των Αγίων της Εγγύς Ανατολής να μετάσχουν σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι στη Ρώμη δημιούργησε το έδαφος για τη χριστιανική πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά που έχει σχηματιστεί".

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλωσόρισε με χαρά και αγάπη τα μέλη της αντιπροσωπείας που αποστάλησαν από το "αγαπητό αδελφό"-όπως είπε χαρακτηριστικά-Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η παρουσία τους, πρόσθεσε, «είναι σημάδι των υφιστάμενων αδελφικών δεσμών μεταξύ των Εκκλησιών μας. Ας προσευχηθούμε, ώστε οι δεσμοί της κοινωνίας και της κοινής μαρτυρίας να ενισχυθούν».

Σε άλλη αποτροφή των λόγων του ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε επίσης για την "συνεχή πειρασμό για την Εκκλησία να κλείνεται μέσα στον εαυτό της υπό το φόβο του κινδύνου."
"Η προσευχή επιτρέπει στη χάρη να ανοίξει μια διέξοδο από το κλείσιμο στο άνοιγμα, από τον φόβο στο θάρρος, από τη θλίψη στη χαρά. Και μπορούμε να προσθέσουμε: από τη διαίρεση στην ενότητα "

 

vimaorthodoxias.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ