Αρχείο

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Οι Τουρκοκύπριοι απαιτούν να αφοπλιστεί η ελληνοκυπριακή πλευρά αντιδρώντας στην πρόσληψη 3.000 ΕΠΟΠ

Οι Τούρκοι που κατοικούν στην βόρεια πλευρά της Κύπρου μαζί με τον τουρκικό στρατό εκφράζουν λέει την έντονη ανησυχία τους για την πρόληψη 3000 Ελληνοκυπρίων  επαγγελματιών οπλιτών , διότι όπως λένε «δεν είναι σύμφωνη με τις διαπραγματεύσεις» που διεξάγονται, αναφέρει πριν από λίγο η τουρκική εφημερίδα sabah.

Το ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους  εξέφρασε με ανακοίνωση  την εντονότατη ανησυχία του για την απόφαση των Ελληνοκυπρίων  να προσλάβουν  3.000 επιπλέον στρατιώτες  , κάτι που δεν συνάδει με  τις διαπραγματεύσεις ( όπως τις εννοούν βέβαια  οι νέο-οθωμανοί).

Η δήλωση που κυκλοφόρησε από το ψευδουπουργείο την Παρασκευή, αναφέρει ότι η απόφαση για την ανάπτυξη 3.000 επιπλέον επαγγελματιών στρατιωτών από την ελληνοκυπριακή πλευρά δεν γίνεται αποδεκτή από τους Τούρκους , σε αναμονή της εξεύρεσης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα το οποίο( πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους) που θα μπορούσε να επιτευχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Η δήλωση των Τουρκοκυπρίων  προβλέπει  ότι μια μελλοντική ένωση, θα είναι βασισμένη στην πολιτική και την κυρίαρχη ισότητα των δύο κοινοτήτων, οι οποίες δεν θα διαθέτουν  ένοπλη δύναμη, ενώ η εγγύηση της Τουρκίας θα συνεχιστεί.

tha-kanoun-strato-kai-oi-misoi-kyprioi

Δηλαδή οι τουρκαλάδες απαιτούν χωρίς ίχνος ντροπής  από την ελληνοκυπριακή πλευρά να «παραδώσει» τα όπλα διαλύοντας στην ουσία την εθνική φρουρά , ενώ το νησί  θα το φυλάνε οι Τούρκοι στρατιώτες, οι «πατεράδες των οποίων» έκαψαν , βίασαν , σκότωσαν τους Έλληνοκυπρίους το 1974.

Μάλιστα οι Τουρκοκύπριοι αναστατώθηκαν τόσο πολύ από την απόφαση της Κύπρου να προσλάβει 3000 ΕΠΟΠ, « που είναι πλέον  δύσκολο για αυτούς να κατανοήσουν  την στάση της ελληνικής κυπριακής διοίκησης με την  αύξηση των ενόπλων δυνάμεών της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, κάτι που ωθεί την  τουρκοκυπριακή πλευρά να αμφισβητεί την ειλικρίνεια της  ελληνικής πλευράς για μια ειρηνική επίλυση».

Μια απορία έχουμε ως Έλληνες πολίτες , με αυτούς κάθεται και συνομιλεί , και συναγελάζεται η κυπριακή πολιτική ηγεσία ;

Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει μόνα ένα ρητό που εμφανίσθηκε για πρώτη  φορά στην ελληνική επανάσταση και είναι διαχρονικό.

«Εάν δεν υπάρξει ομόνοια μεταξύ μας εκεί που κρεμούν τα άρματα οι καπεταναίοι θα κρεμούν  οι γύφτοι τα νταούλια». Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

https://youtu.be/KCmxNUXWhV8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ