Αρχείο

Να μετάσχουν στη Σύνοδο καλεί άπαντες το Οικουμενικό Πατριαρχείο

«Να αρθούν εις το ύψος των περιστάσεων και να μετάσχουν εις τας, προκαθωρισμένας ημερομηνίας, εργασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» καλεί άπαντες το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με ανακοινωθέν που εξέδωσε, κατόπιν της έκτακτης συνεδρίασής του αναφορικά με την πορεία σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, «μετ' εκπλήξεως και απορίας επληροφορήθη τας εσχάτως εκφρασθείσας θέσεις και απόψεις ενίων αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών και, αξιολογήσασα αυτάς, διεπίστωσεν ότι ουδέν θεσμικόν πλαίσιον υφίσταται προς αναθεώρησιν της ήδη δρομολογηθείσης συνοδικής διαδικασίας».

Λίγο πριν από την έναρξη της Πανορθοδόξου Συνόδου, της πρώτης μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών που θα διεξαχθεί στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος με επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έθεσε ζητήματα πρωτοκόλλου, τα οποία, εάν δεν διευθετηθούν, όπως επισημαίνει, δυσχεραίνουν και κωλύουν τη συμμετοχή του.

Και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, μετά το Πατριαρχείο Μόσχας, εγείρει ζητήματα και προειδοποιεί ότι εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του δεν θα συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης