Εκκλησία

Μητροπολίτης Πάφου προς όσους ''πάσχουν'' από ομοφυλοφιλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιμέλεια Δόνα Καπαρτή

Έκκληση προς όλους όσοι «πάσχουν» από την ομοφυλοφιλία να επιστρέψουν στο σωστό δρόμο, κάνει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με τον οποίο οι χριστιανοί οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους, ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε, ότι η Εκκλησία στέκεται με συμπάθεια στους ανθρώπους που «πάσχουν από την ομοφυλοφιλία», καλώντας τους, παράλληλα, να επιστρέψουν στο σωστό δρόμο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το δημοσιογράφο Πέτρο Μελαίση, ο Μητροπολίτης Πάφου δήλωσε, ακόμη, πως η εκκλησία καταδικάζει την ομοφυλοφιλία.

«Δεν μπορεί η Εκκλησία να το αποδεχτεί, ούτε και νομίζω να έχει αυτό το νόημα η δήλωση του Πάπα. Είναι σαφής η διδασκαλία της Εκκλησίας: O θεός δημιούργησε δύο φύλα» είπε.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης ανέφερε, ότι η ομοφυλοφιλία προέρχεται από κάποιο εθισμό από την παιδική ηλικία ή κάποια εκτροπή. Χωρίς να τους καταδιώκουμε ή να τους στιγματίζουμε καλούμε τους ομοφυλόφιλους να επανέλθουν στο καλό δρόμο, όπως και άλλους που πάσχουν από άλλο πάθος, όπως για παράδειγμα μέθη, χαρτοπαίγνιο κτλ, καταλήγει.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πάφου γίνονται ανήμερα της Διεθνούς Μέρας Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας.

https://youtu.be/EWmas2GtykE

Sigmalive.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ