Αρχείο

Με ποια χώρα θα αναπληρώσει το κενό της Βρετανίας η Α.Μέρκελ - Τι φοβούνται οι ΗΠΑ

Δύο ερωτήματα μένουν να απαντηθούν μετά το Brexit και τα οποία αναμένεται να καθορίσουν τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό από δω και πέρα καθώς θα δώσουν την νέα μορφή της ΕΕ και τον νέο ηγέτη των ΗΠΑ.

Το πρώτο είναι αν το Βερολίνο θα τολμήσει αναπλήρωση της Βρετανίας με Ουκρανία ή Τουρκία ή και τις δύο. Έτσι ακούγεται τις τελευταίες ώρες από αρκετές πηγές.

Ο Β.Σόιμπλε φοβάται ιδιαίτερα μήπως το Βrexit ακολουθήσουν με την πάροδο του χρόνου η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Ουγγαρία.

Το δεύτερο που απασχολεί κυρίως τις ΗΠΑ είναι αν θα καρπωθεί το Brexit ο Ν.Τραμπ.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είχε υποστηρίξει προσωπικά την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρώπη με ταξίδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο για να στηρίξει πολιτικά τον Ν.Κάμερον.

Αντίθετα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε από την πρώτη στιγμή υποστηρίξει το «Οχι» των Βρετανών ενώ οι πολιτικές θέσεις του προσιδιάζουν με εκείνες των Ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη που ζητούν τα απαραίτητα όπως κλείσιμο των συνόρων και ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών.

Αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα και την Χίλαρι Κλίντον τις τελευταίες ώρες.

Σίγουρα η συνέχεια θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστική "αν" διατηρηθεί το Brexit...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...