Εκκλησία

Μάρτυρες του Ιεχωβά βανδάλισαν αρχαίο ναό στο Μεξικό!

Την δόξα των ισλαμιστών τζιχαντιστών του ISIS φαίνεται ζήλεψαν φανατικοί Ιεχωβάδες προκαλώντας καταστροφές σε αρχαίο ναό στο Μεξικό.

Μέλη της αίρεσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά κατηγορήθηκαν για βανδαλισμούς σε 7.000 ετών αρχαιολογικό χώρο στο ανατολικό Μεξικό με το επιχείρημα ότι λατρευόταν εκεί ο …Διάβολος!

Οι δράστες πήγαν στοχευμένα στον αρχαιολογικό χώρο του San Bartolo Tutotepec και επειδή δεν ήταν «Χριστιανικός», κατέστρεψαν πάνω από δέκα πέτρινους βωμούς που χτίστηκαν από τον ιθαγενή λαό των Otomi , σύμφωνα με το telesurtv.net.

Οι βάνδαλοι είπαν ότι η καταστροφή των βωμών είχε ως κίνητρο την πεποίθηση ότι η αρχαία θρησκεία των αυτοχθόνων εμπλέκεται η «λατρεία του διαβόλου». Οι δράστες ισχυρίζονται, ότι η καταστροφή του ναού, ήταν θέλημα του Θεού.

Οι ιθαγενείς Otomi που επιβιώνουν ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να κατέχουν τον ιερό χώρο τους και λένε ότι είναι γι’αυτούς ότι είναι η Μέκκα για τους μουσουλμάνους ή το Βατικανό για τους Καθολικούς, με τους πιστούς να επισκέπτονται την περιοχή κάθε χρόνο. Η αρχαία θρησκεία των Otomis έχει θεοποιήσει διάφορα φυσικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένων την γη, το νερό, τη φωτιά, τον ουρανό και την φύση γενικότερα.

Πάντως είναι άγνωστο πώς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είχαν πρόσβαση στην τοποθεσία, αφού η περιοχή είναι προστατευμένη από τους ντόπιους ιθαγενείς και η πρόσβαση χορηγείται μόνο σε προσκυνητές.

Φαίνεται ότι εν έτη 2016 και παρ΄όλα τα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα, η άγνοια, ο φανατισμός και η έλλειψη παιδείας κυριαρχούν.

Ηλίας Σιατούνης
crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ