Αρχείο

«Καθυστερείτε πολύ» φωνάζουν οι Τουρκοκύπριοι στον Αναστασιάδη για την άνομη-συμφωνία ένωσης της Κύπρου με το Ψευδοκράτος

Βιάζονται οι Τουρκοκύπριοι και θέλουν να τελειώνουν την τρέχουσα διαπραγματευτική διαδικασία,  για να μπορέσουν με την ησυχία τους μετά να αρπάξουν ότι δεν πρόλαβαν τον Ιούλιο του 1974.

«Όλοι  οι Έλληνοκύπριοι προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να  καθυστερήσουν την τρέχουσα  διαπραγματευτική διαδικασία», δήλωσε ο  Τουρκοκύπριος ψευδο-υπουργός Εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου .

Μιλώντας στο Πρακτορείο Anadolu, ο Ερτουγρούλογλου δήλωσε ότι η όλη διαδικασία των διαπραγματεύσεων βασίζεται στην  «ανισότητα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε  στο Σχέδιο Ανάν, το οποίο ήταν μια πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του κυπριακού , μέσω της δημιουργίας στην Νήσο μιας ομοσπονδίας  δύο κρατών με την επωνυμία «Ενωμένη Δημοκρατία της Κύπρου».

«Δεν ταίριαζε στα συμφέροντά της ελληνοκυπριακής πλευράς να πει ναι σε μια πρόταση όπως το σχέδιο Ανάν. Ξέρουμε  ότι δεν θα εγκρίνουν ποτέ μια συμφωνία που τοποθετεί  τους Τουρκοκύπριους σε ισότιμη βάση με τους ίδιους» είπε ο Ερτουγρούλογλου.

«Γνωρίζουν επίσης ( οι Κύπριοι) ότι λέγοντας όχι για δεύτερη φορά δεν θα τους ωφελήσει σε τίποτα», τόνισε ο ίδιος.

«Ως εκ τούτου, η πολιτική τους είναι να αποφύγουν να πάνε σε ένα ακόμη  δημοψήφισμα, και απλά θα αφήσουν  την διαδικασία να διαιωνίζεται έως ότου ακυρωθεί . Δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί αυτό. Είναι σαφές ότι η τρέχουσα διαδικασία δεν είναι πλέον βιώσιμη », δήλωσε ο Ερτουγρούλογλου.

«Παρά τις προσπάθειες να αποδείξουν το αντίθετο, έχουμε να κάνουμε με μια διαδικασία όπου η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει αναγνωριστεί ως Δημοκρατία της Κύπρου, ενώ η τουρκοκυπριακή κοινότητα  παρουσιάζεται ως εθνική μειονότητας εντός αυτής της Δημοκρατίας, της  οποίας η πολιτική ταυτότητα και κυριαρχία είναι επικυρωμένη. Εμείς δεν είμαστε  επί ίσοις όροις», είπε ο ίδιος.

Ο Ερτουγρούλογλου πρότεινε συμπεριλαμβανομένης  της Τουρκίας, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετέχουν   στο πλαίσιο της διαδικασίας, λέγοντας ότι οι συναντήσεις θα πρέπει επίσης να πραγματοποιηθούν και  με αυτές τις χώρες.

«Η εγγύηση της Τουρκίας είναι απαραίτητη για μας. Είναι κάτι το οποίο δεν είναι ακόμη ανοικτό προς συζήτηση », είπε, προσθέτοντας ότι το αποκαλυπτικό σημάδι της ασφάλειας μας  ήταν το δικαίωμα της Τουρκίας για  μονομερή  επέμβαση», κατέληξε ο ίδιος.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Τουρκοκύπριου ηγέτη  Μουσταφά Ακιντζί και του Προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη  έχουν ανασταλεί και πάλι μετά τα τέλη Μαΐου, οδηγώντας στο "μονοπάτι" της λήθης το νέο σχέδιο για μια ενιαία Κύπρο με παρόντα τον τουρκικό στρατό.

http://www.hurriyetdailynews.com/greek-cypriots-delaying-resolution-says-turkish-cypriot-fm-.aspx?pageID=238&nID=100896&NewsCatID=510

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ