Κόσμος

Η «Χεζμπολάχ» απέστειλε επίλεκτες δυνάμεις στα νότια του Χαλεπίου για εξουδετερώσουν τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευση

Πηγές του αραβικού στρατού της Συρίας ανέφεραν την   άφιξη στην πόλη  Αλ -Καντέρ, στην επαρχία του Χαλεπίου, μεγάλης στρατιωτικής επίλεκτης δύναμης της οργάνωσης του  Λιβάνου  «Χεζμπολάχ», αναφέρουν συριακά ΜΜΕ.

Το στρατιωτικό τμήμα  αποτελείται από μπαρουτοκαπνισμένους και έμπειρους μαχητές οι οποίοι έλαβαν μέρος σε πολλές μάχες στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης εμφάνισης στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου (το φθινόπωρο του 2015).

Η οργάνωση του Λιβάνου έχει αυξήσει δυναμικά την παρουσία της στα νότια του Χαλεπίου, μετά από ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων, κατά το  οποίο εστίασε την προσοχή της  στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου.

Αυτές οι ειδικές δυνάμεις της Χεζμπολάχ έφθασαν λίγες μόνο ώρες μετά την ομιλία του, του  Γενικού  Γραμματέα της οργάνωσης  Σαγίντ Χασάν Νασράλα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η λιβανική δύναμη  θα  τοποθετήσει στα νότια του Χαλεπίου, την πολυπληθέστερη επίλεκτη δύναμη της για την συμμετοχή της  στις μάχες στην περιοχή.

Ο ηγέτης του «Χεζμπολάχ» ανέφερε ότι τον περασμένο μήνα στις μάχες στα νότια του Χαλεπίου σκοτώθηκαν 26 μαχητές της οργάνωσης του .

Ο  Nasrallah πρόσθεσε ότι σε αυτές τις μάχες σκοτώθηκαν  617 τζιχαντιστές που προσπάθησαν  να προωθηθούν στις θέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με το αμερικανικό think tank,  Stratfor το οποίο έχει συλλέξει πληροφορίες από διπλωματικές πηγές , η οργάνωση δημιουργεί βάσεις της εντός του συριακού εδάφους .

Σύμφωνα με τις εκθέσεις αυτές, οι προσπάθειες της Χεζμπολάχ να επεκταθεί και να σταθεροποιήσει τον έλεγχο της στη Συρία θα αυξηθούν  στο μέλλον, με την ολοκληρωτική απόσυρση των τζιχαντιστών .

Δορυφορικές εικόνες αποδεικνύουν  ότι υπάρχουν  βάσεις της Χεζμπολάχ κοντά στην συριακή πόλη Qusair, όπου η οργάνωση  έχει δημιουργήσει σημαντικές αμυντικές θέσεις από την κατάκτηση της περιοχής, τον Ιούνιο του 2013, γράφει το Strafor.

Τώρα η οργάνωση ετοιμάζει μία ακόμη στο Χαλέπι.

Η επόμενη ημέρα στην πολύπαθη Συρία θα είναι δύσκολη διότι όλοι οι "μνηστήρες" επιθυμούν και από ένα κομμάτι της δύσμοιρης χώρας. Ενδέχεται η Συρία να μετατραπεί στην καλύτερη περίπτωση σε έναν νέο Λίβανο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ