Αρχείο

Η Σκωτία προετοιμάζεται για ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησίας της στον απόηχο του Brexit

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Nikola Sturgeon ετοιμάζεται να προκηρύξει νέο δημοψήφισμα με σκοπό την ανεξαρτητοποίηση της της Σκωτίας  από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει βρετανική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Σκωτία ψήφισε το  62 τοις εκατό των κατοίκων να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ , ενώ το 32 τοις εκατό  να αποχωρήσει .

Το ιστορικό δημοψήφισμα αποκάλυψε  ότι  το κρίσιμο ποσοστό των ψήφων για το BREXIT , δόθηκε  από το βόρειο τμήμα της Αγγλίας και της Ουαλίας, παρά το γεγονός ότι  οι δημοσκοπήσεις έδειξαν τις ίδιες περιοχές βόρεια των συνόρων,  τους Βρετανούς με συντριπτική πλειοψηφία να επιθυμούν  να παραμείνουν  στην ΕΕ !!.

Συνολικά, 1.661.191 ψηφοφόροι στήριξαν την παραμονή της Σκωτίας, με 1.018.322 στην ΕΕ .

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon αναμένεται να ζητήσει επίσημα  μια δεύτερη ψηφοφορία για την  ανεξαρτησία της Σκωτίας  πολύ σύντομα.

Μετά το δημοψήφισμα, η κα Sturgeon δήλωσε: «Η Σκωτία έχει παραδώσει  μια ισχυρή, ξεκάθαρη ψήφο παραμονής  στην ΕΕ, και χαιρετίζω αυτή την έγκριση του ευρωπαϊκού καθεστώτος μας».

«Εγώ προσωπικά βλέποντας την ψηφοφορία εκτιμώ ότι ο λαός της Σκωτίας βλέπει  το μέλλον του στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε  η ίδια.

Έρε γλέντια που έρχονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...