Αρχείο

Η μάχη της Μεσογείου μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και στο Αιγαίο Πέλαγος - Το "χιλιάρμενο" ξεκίνησε να συγκεντρώνεται ξανά...

Αυτήν την στιγμή, στην Μεσόγειο Θάλασσα έχουμε  κυριολεκτικά υπερκορεσμό από πολεμικά πλοία της Ρωσίας και των ΗΠΑ .

Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο πλήρης ομάδες αμερικανικών αεροπλανοφόρων ρωσικά, ελληνικά, τουρκικά πολεμικά πλοία , ενώ σύντομα θα πλακώσουν και οι Κινέζοι για «ασκήσεις», σύμφωνα με δημοσίευμα .

Το αμερικανικό  αεροπλανοφόρο "Dwight Eisenhower" συνοδεύουν τα καταδρομικά κατευθυνόμενων πυραύλων  με συστήματα AEGIS  «USS San USS Jacinto» και «USS Monterey», καθώς  και τα αντιτορπιλικά «USS Mason», «USS Nitze», «USS Stout» και  το «Ρούσβελτ».

To έτερο  αεροπλανοφόρο «Harry Truman» που κατέπλευσε στην Σούδα το συνοδεύουν το  καταδρομικό  κατευθυνόμενων πυραύλων  «USS Anzio» και το αντιτορπιλικό USS «Greyvli» , το «USS Bulkley» και το «USS Gonzales» .

Η  Ρωσία, διαθέτει εκτός  από το αντιτορπιλικό «Yaroslav»  στην Μεσόγειο Θάλασσα,  τις Φρεγάτες «Smetlivy», « Petlivy» και «Serpukhov», ενώ την περιοχή διασχίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα  μεγάλα αμφίβια πλοία που μεταφέρουν εφόδια στο ρωσικό ναυτικό στην ναυτική βάση της Ταρτούς στην Συρία .

Είναι ενδιαφέρον ότι, οι Ρώσοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι Αμερικανοί θεωρούσαν την Μεσόγειο Θάλασσα ως αποκλειστικό «έδαφός τους».

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, το Ναυτικό των ΗΠΑ στην  κυριολεκτική αλώνιζε στην περιοχή. Στα νερά αυτά για  25 χρόνια οι Αμερικανοί ναύτες αισθάνονταν κυρίαρχοι, αλλά εδώ και μερικούς μήνες αισθάνονται την «καυτή ανάσα»  του ρωσικού ναυτικού, τονίζουν Ρώσοι αξιωματικοί .

02304877

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ρώσοι εδώ τρία με τέσσερα χρόνια έχουν δημιουργήσει τον ρωσικό στόλο Μεσογείου  εμφανίζοντας τις πραγματικές βλέψεις τους για την θαλάσσια αυτή περιοχή.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως,  ξεκίνησαν οι κόντρες μεταξύ των πολεμικών σκαφών των ΗΠΑ και της Ρωσίας , ενώ η Ρωσία σε εύλογο διάστημα θα  αποστείλει και το μοναδικό της αεροπλανοφόρο μαζί με ένα ίσως δύο πυρηνοκίνητα καταδρομικά  κατευθυνομένων πυραύλων , σύμφωνα με δημοσιεύματα .

Προφανώς, πρόκειται για ένα ατέρμονο πόλεμο νεύρων με την υιοθέτηση των μέτρων που με την σειρά τους, είναι πιθανό να οδηγήσουν  σε πλήρη  σύγκρουση.

Μέσα σε όλα αυτά η Ελλάδα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο λόγω της τεράστιας γεωπολιτικής θέσης της ,  και των λιμένων της  με σκοπό να ελλιμενίζονται τα νατοϊκά πλοία, αλλά και να ελέγχεται η Ανατολική Μεσόγειο.

Αργά η γρήγορα όμως η επιθετική διάταξη της Τουρκίας στο Αιγαίο  και την Κύπρο , η διένεξη  στην Συρία στην οποία υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις,  και η «μοιρασιά» στην οποία δεν συμφωνούν οι δύο υπερδυνάμεις θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση .

Αυτό που γίνεται απολύτως κατανοητό είναι το γεγονός ότι το 'χιλιάρμενο" ξεκίνησε να συγκεντρώνεται ξανά,  ενώ το τρίγωνο Ισραήλ-Τουρκία-Ρωσία ενεργοποιείται με σκοπό την προώθηση ενεργειακών και γεωπολιτικών του  σχεδίων .

Αυτό το "θολό" τοπίο είναι άκρως επικίνδυνο και ασταθές λόγω της δημιουργίας ακριβώς αυτών των "συμφεροντολογικού τύπου" συμμαχιών και του ασταθούς κλίματος που επικρατεί παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...