Πολιτική

Η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα έφτασε το 74% - Πως τον αξιολογούν οι ψηφοφόροι των ελληνικών πολιτικών κομμάτων

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας έρευνας Public Issue, το αντικείμενο της οποίας ήταν η στάση της ελληνικής κοινωνίας προς τους ηγέτες των ξένων χωρών, το 74% των Ελλήνων αναφέρεται θετικά στην προσωπικότητα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .

Η έρευνα έδειξε ότι τον Ιούνιο του 2016, η  δημοτικότητα του προέδρου της Ρωσίας είχε  φτάσει το 74% σε σύγκριση με 62% τον Οκτώβριο του 2015. Η άνοδος στη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου ήταν 12%.

34 (1)

Όσον αφορά τις πολιτικές απόψεις των ερωτηθέντων που εξέφρασαν τη στάση τους για  τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το 75% ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είχαν  θετική στάση προς το Ρώσο Πρόεδρο.

Επίσης, θετική αξιολόγηση στην προσωπικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν σε ποσοστό 80% έδωσαν οι ψηφοφόροι της «Νέας Δημοκρατίας», 92% οι ψηφοφόροι της «Χρυσής Αυγής», 76% οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ έδωσαν ποσοστό 47% , και 49% οι οπαδοί του κόμματος «Ποτάμι », το 88% των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και  το 80% της ένωσης κεντρώων .

Μιλώντας για τη θέση των Ελλήνων πολιτών σε σχέση με τους επικεφαλής άλλων χωρών , θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κέρδισε το 35% των θετικών ψήφων ενώ το αρνητικό ποσοστό ανέρχεται στο 62%.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έλαβε την υποστήριξη των Ελλήνων πολιτών σε ποσοστό 69% των ερωτηθέντων και 27% αρνητικά.

Κατά την περίοδο από 13 με 17 Ιουνίου 2016, σε τηλεφωνική έρευνα ρωτήθηκαν 1.003 Έλληνες πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω . Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «κυριακάτικη Αυγή» , τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στις 26 Ιουνίου.

Δεν γνωρίζουμε τώρα ποια είναι η γνώμη των Ελλήνων πολιτών μετά την επαναπροσέγγιση Τουρκίας και Ρωσίας, σίγουρα όμως θα παραμένει  αρκετά μεγάλη.

34

 

43 (1)

 

43

 

52 (1)

 

52

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ