Κόσμος

ΗΠΑ: Τα υπερόπλα του άμεσου μέλλοντος

Σκηνές από ταινίες σαν το δικαστή Ντρεντ θα δούμε σύντομα. Σύμφωνα με το Bussiness Insider τα έξι υπερόπλα που διαθέτουν οι ΗΠΑ είναι τα εξής:Το οff road… transformer

To συγκεκριμένο όχημα ονομάζεται Transformer TX και μπορεί να κινηθεί στο δρόμο στη συνέχεια να… βγάλει φτερά και να πετάξει και ξανά πάλι, να μετατραπεί σε όχημα. Το συγκεκριμένο στρατιωτικό όχημα αναμένεται να παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές εντός του 2015.

Η μπαταρία του λαπτοπ που γίνεται… όπλο

Το Folding Machine-Gun αναπτύχθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Μοιάζει με μια απλή μπαταρία λάπτοπ αλλά με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε όπλο 9 χιλιοστών. Ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο παραγωγής.

Η… αγριόγατα

Πρόκειται για ένα ρομπότ που βρίσκεται στη διάθεση του αμερικανικού στρατού, έχει σχήμα αγριόγατας και κινείται καλπάζοντας σαν ζώο. Τρέχει με 16 μίλια την ώρα.

Οι πιλότοι των AH-64 Apache έχουν στη διάθεσή τους την τεχνολογία εκείνη που τους δείχνει έγχρωμους τους στόχους και όχι ασπρόμαυρους με αποτέλεσμα να έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ακριβή ανεύρεση των θέσεων του εχθρού.

Τα… Google Glass του ναυτικού

Το αμερικανικό ναυτικό αναπτύσσει τεχνολογία ανάλογη με εκείνη που χρησιμοποιείται για γυαλιά της Google Glass η οποία επιτρέπει οι πληροφορίες από τον υπολογιστή να εμφανίζονται κατευθείαν μπροστά στα μάτια του ναύτη χωρίς να υπάρχει οθόνη και χωρίς να γίνονται εμφανή στους υπολοίπους.

Αυτοκαθοδηγούμενο υποβρύχιο

Το υποβρύχιο Reliant είναι ένα υποβρύχιο ρομπότ το οποίο μπορεί να βυθίζεται στο νερό και να προστατεύει το αμερικανικό ναυτικό από τον εχθρό.

πηγη

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...