Κόσμος

Εξήλθε το πρώτο αεροσκάφος F-35I του Ισραήλ από το εργοστάσιο της Lockheed Martin με «ισραηλινό λογισμικό» !

Το βράδυ της Τετάρτης, 22 Ιουνίου 2016, εξήλθε από το εργοστάσιο της Lockheed Martin στο Ντάλας το  πρώτο μαχητικό αεροσκάφος της πέμπτης γενιάς F-35I ( "Adir") που προορίζεται για την ισραηλινή αεροπορία , αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ .

Κατά τους προσεχείς μήνες στο αεροσκάφος θα εγκατασταθεί όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός και το λογισμικό που δημιουργήθηκε και με την συνδρομή των ισραηλινών  εταιρειών ,  που είχε ανατεθεί  από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Στο Ισραήλ τα δύο πρώτα μαχητικά αεροσκάφη 5η γενιάς F-35I θα μετασταθμεύσουν σε ισραηλινό έδαφος στις  12 Δεκεμβρίου του 2016. Η μοίρα  "Nevatim" poy θα επανδρωθεί με αεροσκάφη αυτού του τύπου,έχει την έδρα της   στην αεροπορική βάση Ovda στην έρημο Negev.

f-35i-israel2

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ δεν θα είναι  μόνο η πρώτη χώρα που θα παραλάβει  το νεότερο μαχητικό αεροσκάφος, αλλά και η μόνη  που είχε το δικαίωμα εγκατάστασης σε αυτό,  δικού της συστημάτων επί του  F-35.

Αυτή ήταν η κύρια απαίτηση από ο Τελ Αβίβ , και για αυτόν το λόγο υπήρξε  σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις για την αγορά της πρώτης παρτίδας των αεροσκαφών.

Επιπλέον, οι ισραηλινές ανησυχίες , αφορούσαν στο ζήτημα του λογισμικού το οποίο ελέγχεται πλήρως από τους ίδιους .

Επίσης ισραηλινές εταιρείες  συμμετέχουν στην κατασκευή του αεροσκάφους , και ειδικότερα με την  συναρμολόγηση των φτερών , ενώ  η εταιρεία "Elbit" κατασκευάζει το ειδικά διαμορφωμένο  κράνος για τους πιλότους των  F-35.

Συνολικά, το Ισραήλ έως  το τέλος του 2020 θα παραλάβει  33 αεροσκάφη αυτού του τύπου  και 4 προσομοιωτές  πτήσεων με  συνολικό κόστος  5,3 δις $. Προβλέπεται ότι μέχρι το ήμισυ των πτήσεων των πιλότων θα  πραγματοποιείται στους εξομοιωτές, μειώνοντας   σημαντικά το κόστος της εκπαίδευσης.

Ο  υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Avigdor Lieberman έχει δηλώσει  ότι υποστηρίζει τη θέση του Ισραήλ για την ανάγκη αγοράς επιπλέον 17 αεροσκαφών , ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 50.

Στο πρώτο στάδιο, το νέο αεροσκάφος θα ανατεθεί σε έμπειρους πιλότους που έχουν λάβει ειδική μετεκπαίδευση σε αεροσκάφη 4ης γενιάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές