Απόψεις

Ελλάδα-Κύπρος και ΕΕ Δίνουν Άλλοθι στα Εγκλήματα Ερντογάν. Ακολουθήστε το Δρόμο της Οικ. Μοχάμεντ Άλι …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Ο κάθε ηγέτης οποιασδήποτε χώρας και ανεξάρτητα από τις σχέσεις που μπορεί να έχει με όσους τον κρίνουν, θα πρέπει πρώτα από όλα να σέβεται ο ίδιος τον εαυτό του προκειμένου να τον σεβαστούν και οι άλλοι. Στην περίπτωση Ερντογάν βρισκόμαστε μπροστά σε έναν άνθρωπο, που δεν ντρέπεται σαν ηγέτης μιας χώρας, να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κηδεία ενός δημοφιλούς ανά τον κόσμο ανθρώπου, προκειμένου να αντλήσει προβολή αλλά και να εμφανιστεί ως ηγέτης όλων των Μουσουλμάνων. Βέβαια οι αμερικανοί αντιλήφθηκαν έγκαιρα τον Τούρκο τσαρλατάνο και τον πρόσβαλαν ανεπανόρθωτα, μη επιτρέποντας σε αυτόν τίποτα από όσα είχε σχεδιάσει, για την προσωπική του προβολή και τον ανάγκασαν τελικά να φύγει ντροπιασμένος, έχοντας διασύρει τον εαυτό του και μια ολόκληρη χώρα. Απότι φάνηκε είχε πολλές εναλλακτικές προβολής αλλά τελικά δεν του βγήκε καμία καθόσον οι διοργανωτές έδειξαν αποφασιστικότητα και δεν επέτρεψαν τίποτα. Μάλιστα το θέμα προκάλεσε και αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, από όσους προσπαθούν ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους.

Έτσι, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, όλες οι επιθυμίες του Ερντογάν απορρίφθηκαν κατά την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι … Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ταξιδέψει με το προεδρικό α/φ στις ΗΠΑ με μοναδικό σκοπό να παρακολουθήσει την κηδεία του Άλι και να εκφωνήσει μια ομιλία. Όμως αυτή η επιθυμία του δεν έγινε δεκτή πριν ακόμα αναχωρήσει από την Τουρκία. Παρά ταύτα όμως πραγματοποίησε το ταξίδι του και ζήτησε να τοποθετήσει στο φέρετρο ένα μαύρο ύφασμα με αποσπάσματα από το Κοράνι, όμως ούτε αυτό έγινε δεκτό. Παρόλα αυτά συνέχισε να επιμένει και ζήτησε να διαβάσει μια προσευχή από το Κοράνι, αλλά ούτε αυτό έγινε δεκτό… δηλαδή οι άνθρωποι στην Αμερική τον πήρανε χαμπάρι, ότι δεν τον ενδιέφερε να πάει να τιμήσει απλά τον νεκρό με την παρουσία του και να φύγει, αλλά ήθελε να κάνει την προβολή του σαν μια μορφή ηγέτη των μουσουλμάνων … Μετά από αυτά κατάλαβε ότι εκεί δεν περνάνε τα κόλπα του και αφού μάλιστα προκάλεσε και ένταση μεταξύ των σωματοφυλάκων του και της αστυνομίας των ΗΠΑ, διότι οι Τούρκοι δεν αφήνανε την αστυνομία των αμερικανών να κάνει τη δουλειά της, θεωρώντας ότι βρίσκονται στην Τουρκία !!!!!!!!!!!!! αποφάσισε να φύγει και να απαλλάξει τους ανθρώπους από την παρουσία του.  Το μόνο που κατάφερε ήταν να χρεώσει μερικά εκατομμύρια δολάρια τον Τουρκικό λαό, διότι φυσικά τα έξοδα της μετακίνησης και διαμονής του ίδιου και της κουστωδίας του δεν τα πλήρωσε φυσικά ο ίδιος. Αυτή μάλιστα η καταγγελία έρχεται από τον τουρκικό τύπο και τον  αρθρογράφο της Hürriyet, Mehmet Yilmaz, που ακόμα προσπαθεί με κίνδυνο της ζωής του να καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες ενός άπληστου δικτάτορα.

Θεωρούμε ότι όταν θέλουμε να καταδείξουμε την απόλυτη ξευτίλα ενός ηγέτη, θα μπορούμε άνετα να αναφερόμαστε στην περίπτωση Ερντογάν. Ο Ταγίπ Ερντογάν πήγε στην Αμερική, με την κουστωδία των Μουλάδων, μόνο και μόνο για να δείξει ότι ηγείται του μουσουλμανικού κόσμου ανά την οικουμένη, αλλά και για την προβολή του, θέλοντας κατά κάποιο τρόπο να αντλήσει νομιμοποίηση για τα αίσχη και τα εγκλήματα που κάνει τόσο προς τον λαό του όσο και έξω από τα σύνορα του. Έφαγε όμως… πόρτα χωρίς επιστροφή και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια προς την οικογένεια Άλι και την αμερικανική κοινωνία και τις αρχές, που διαβάσανε σωστά τις προθέσεις του και δεν έδωσαν καθόλου χώρο σε αυτό τον εχθρό της ανθρωπότητας. Αυτός είναι λοιπόν ο Ερντογάν ένας αδιόρθωτος και άπληστος δικτάτορας που δεν έχει αισθήματα για κανένα… Με αυτόν τον άνθρωπο προσπαθούν να συνάψουν συμφωνίες οι ηγέτες της Ελλάδας της Κύπρου και της ΕΕ… Δυστυχώς βρίσκονται σε λάθος δρόμο και μας οδηγούν σε μεγάλες περιπέτειες.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...