Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Τον περίμεναν τον Έλληνα ΥΠΕΞ οι Αλβανοί Τσάμηδες για να προκαλέσουν και πάλι την ιστορική μνήμη μας

Η επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά ήταν από την αρχή επικίνδυνη και αρκετά δύσκολη , ειδικά λόγω του κλίματος εθνικισμού που επικρατεί στην γειτονική χώρα.

Ο Έλληνας Υπουργός  Εξωτερικών ταξίδεψε στην  Αλβανία για επίσημη επίσκεψη , «συναντήθηκε»  όμως με τις διαμαρτυρίες της  κοινότητας των Τσάμηδων, οι  οποίοι εκδιώχθηκαν από την περιοχή της Ηπείρου κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της συνεργασίας  τους  με τους Γερμανούς κατακτητές στην Ελλάδα, αναφέρει ο δυτικός τύπος.

Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας ήταν ακροβολισμένοι παρουσία της αλβανικής αστυνομίας σήμερα το πρωί, και  προσπάθησαν  να εμποδίσουν την είσοδο του Έλληνα Υπουργού  Εξωτερικών στην πρωτεύουσα Τίρανα .

λήψη (1)

Για μια φορά ακόμη οι Αλβανοί δείχνουν το αληθινό, πραγματικό πρόσωπό τους και χωρίς  να σεβαστούν την παρουσία ενός Υπουργού από την Ελλάδα , αφήνουν εντέχνως να φανούν ως «λαϊκές διαμαρτυρίες» οι φωνές των απογόνων των συνεργατών με τους Γερμανούς, οι οποίοι ευθύνονταν για δεκάδες  θανάτους Ελλήνων αμάχων.

Τέσσερα θέματα έχουν στο «τραπέζι» οι Αλβανοί για το κυρίως «γεύμα» με τον Κύριο Κοτζιά .

Πρώτον τις αξιώσεις των Τσάμηδων για κατασχεθείσες περιουσίες τους, την εμπόλεμο κατάσταση με την  Ελλάδα που ισχύει από   το 1940, τις διαφορές σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων του Ιονίου. Το κύριο πρόβλημα όμως  κατά αυτούς είναι οι  ελληνικές διεκδικήσεις σε σχέση με την  ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.

Τα περιστατικά διώξεων Ελλήνων, η κατεδάφιση ναού , η υφαρπαγή της   γης των βορειοηπειρωτών, καθώς και η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας ,  και πολλά άλλα μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια  σε «άλλες καταστάσεις » με την χώρα αυτή.

Bushati-Kotzias-GR-AL-IBNA-565x297

Η διαχρονική στάση των γειτόνων μας είναι παρόμοια με των Τούρκων, ειδικά σε ότι αφορά την στάση των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων εναντίον των Βορειοηπειρωτών.  Ελπίζουμε να βρεθεί όμως  κάποτε μια αληθινή ελληνική κυβέρνηση και να τους βάλει στην θέση τους  όλους τους  σκιπτάρηδες, τους τσάμηδες και τους υπόλοιπους για την ασφάλεια της Ελλάδος και  των Βαλκανίων.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ