Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Η UEFA ξεκίνησε έρευνα εναντίον της Αλβανίας και ο «πέλεκυς» της τιμωρίας κρέμεται απειλητικά πάνω από την χώρα

Η UEFA  ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα για το προκλητικότατο πανό των Αλβανών φιλάθλων που εμπεριείχε  σαφέστατο «πολιτικό περιεχόμενο», και  αναρτήθηκε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε  Αλβανία και  Ελβετία, αναφέρει ο αλβανικός τύπος.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στο κατηγορητήριο «εγκαλεί»  την Αλβανία για το περιεχόμενο του πανό δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αυτό είναι παράνομο και  άσχετο με την διοργάνωση. Η αναφορά περί «γενοκτονίας των Τσάμηδων» έχει επίσης προκαλέσει διπλωματική διένεξη μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας .

Η δεύτερη έρευνα της UEFA επικεντρώνεται στην παράνομη ρίψη  πυροτεχνημάτων από Αλβανούς  οπαδούς, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους διεθνείς κανονισμούς  .

Υπενθυμίζουμε ότι ο  εκπρόσωπος του αλβανικού ΥΠΕΞ  Γκλεβίν Ντερβίσι, δήλωσε θρασύτατα ότι  το Τσάμικο είναι ουσιώδες στις διμερείς σχέσεις ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα  και θα πρέπει οι δύο χώρες να το χειριστούν  με ρεαλισμό.

1013273_ALVANIA-EURO

Συγκεκριμένα  δήλωσε: «Εκφράζω τη λύπη για το γεγονός ότι αντί να επικεντρωθούν στο πράσινο γήπεδο και τη μαγεία του ποδοσφαίρου, αυτοί επικεντρώνονται στη θάλασσα των ερυθρόμαυρων φιλάθλων χθες στο στάδιο, η συμπεριφορά των οποίων θεωρήθηκε ως άψογη και άριστη από τα γαλλικά και τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Όσον αφορά τις δηλώσεις  του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το Τσάμικο, λυπάμαι που το λέω, αλλά εμείς δεν συμμεριζόμαστε την μη ορθολογική τους ανησυχία για την λέξη Τσαμουριά. Το τσάμικο είναι ένα ουσιώδες ζήτημα των διμερών σχέσεων και ουσιώδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο χειρισμός του με ρεαλισμό μάλιστα και οι συζητήσεις σε βάθος πάνω σ΄ αυτό, θα ήταν απόδειξη  σύνεσης στις σχέσεις μας και αμοιβαίου σεβασμού».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σε σκληρό ύφος, είχε «απαντήσει»  στην Αλβανία  χαρακτηρίζοντας πως «η ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια».

Δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρές παραβάσεις, η απόφαση της UEFA θα ληφθεί στις 21 Ιουλίου και αν η Αλβανία κριθεί ένοχη , τότε ο «πέλεκυς  θα είναι βαρύτατος» .

Πάντως δεν είναι πρώτη φορά που οι Αλβανοί σηκώνουν προκλητικό πανό κατά του ελληνισμού. Σε παλαιότερο παιχνίδι σήκωσαν πανό που έγραφε ότι η "Κύπρος είναι τουρκική" , ενδεικτικό των αισθημάτων μιας μερίδας φιλάθλων.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...