Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Γαλλία καλεί έκτακτη συνεδρίαση μετά το Brexit - Έρχεται «γαλλικός Μάης του 1968» με επέλαση Μαρί Λεπέν και στο βάθος FREXIT (βίντεο)


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει ζητήσει  επείγουσα συνάντηση μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι φωνές των εκατομμυρίων Γάλλων πολιτών στους δρόμους φωνάζουν  ήδη  για ένα   Frexit, αναφέρει πριν από λίγο ο βρετανικός τύπος.

Οι υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης θα συναντηθούν σήμερα το πρωί  σε έκτακτη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Ολάντ για να συζητήσουν  την αντίδραση  τους,  στην  ΑΠΟΦΑΣΗ του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ .

Η ακροδεξιά  ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen έχει ήδη ξαναζητήσει επίσημα δημοψήφισμα στην Γαλλία με το ερώτημα της απόσυρσης από την ΕΕ, μετά  το βάρος της ιστορικής απόφασης των Βρετανών για Brexit.

Σήμερα το πρωί η ίδια επανέλαβε τις προηγούμενες εκκλήσεις της για ένα "Frexit" μετά την ιστορική ψηφοφορία .

«Νίκη για την ελευθερία! Όπως έχω απαιτήσει εδώ και  πολλά χρόνια, τώρα χρειαζόμαστε δημοψηφίσματα  στη Γαλλία και στις χώρες της ΕΕ»,, έγραψε στο Twiter η Marine Le Pen.

Ο Ολάντ είχε προηγουμένως καταστήσει σαφές ότι η ψήφος στην Βρετανία θα προκαλούσε  "μη αναστρέψιμες εξελίξεις", και ότι θα υπάρξουν πλέον «εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες» τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και για την Ευρώπη.

Η  απόφαση της Βρετανίας για έξοδο έχει συνταράξει  όλο τον κόσμο, με τους ειδικούς να προσπαθούν να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις της ψηφοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου θα έχουν  επίσης κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, για να καθορίσουν  την αρχική τους απάντηση στο  Brexit.

Οι υπουργοί της ιρλανδικής κυβέρνησης κλήθηκαν σε ειδικές συνομιλίες για  να συζητήσουν σχετικά με το αποτέλεσμα μετά  από μια δήλωση του Πρωθυπουργού Enda Kenny.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο: « Νωρίς το πρωί ειδήσεις ανέφεραν το BREXIT και  είναι πραγματικά απογοητευτικό, μοιάζει με μια θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη».

Πανικός και  χάος για το «άνομο οικοδόμημα» της Φράου Μέρκελ και του «αιμοσταγή» Σόιμπλε, όλα έχουν όμως ένα τέλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...