Εθνικά θέματα

“Δημαρχέ μου ιδού ο Στρατός σου”!Η φαρσοκωμωδία με τα “κοτοπουλάδικα” και την αναδιοργάνωση των ΕΔ!

Τελικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που θα επιτρέψει στους στρατιωτικούς να κάνουν πραγματική αναδιοργάνωση με στόχο το “συμμάζεμα” αλλά και την επιχειρησιακή αναβάθμιση των ΕΔ,ακόμη δεν έχει γεννηθεί!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μπορεί να επιτέθηκε κατά της ΝΔ για το στρατόπεδο της Καλαμάτας,αλλά την επόμενη μέρα δέχτηκε στο γραφείο του τον δήμαρχο της πόλης! Ο οποίος φυσικά έσπευσε στην Αθήνα για να διασφαλίσει ότι την Καλαμάτα κανείς δεν την ακουμπάει.Το στρατόπεδό της για την ακρίβεια…

Έχουν καμιά δουλειά οι δήμαρχοι με το σχεδιασμό της διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων; Πουθενά στον κόσμο.Μόνο στην Ελλάδα…

Οι δήμαρχοι έχουν τις δικές τους κοινές αγωνίες με πολιτευτές και βουλευτές:τα ψηφαλάκια!

Σε ποια χώρα του κόσμου όλοι αυτοί έχουν δικαίωμα λόγου στον σχεδιασμό της αμυντικής διάταξης των ΕΔ;Πουθενά οι στρατιωτικές ηγεσίες και οι υπουργοί Άμυνας δεν ρωτούν το δήμαρχο αν πρέπει ή δεν πρέπει να κλείσει ένα στρατόπεδο,να καταργηθεί μια στρατιωτική μονάδα.Εδώ ο ΥΕΘΑ δέχεται άρον,άρον τον δήμαρχο της …ακριτικής Καλαμάτας!!!

Δεν είναι μόνο η Καλαμάτα βεβαίως.Απλά τραβά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της λόγω της κόντρας Σαμαρά-Καμμένου.Είναι γνωστό ότι όλες οι επιχειρούμενες αναδιοργανώσεις “σκόνταψαν” στα …”κοτοπουλάδικα” ,τα σουβλατζίδικα και τις καφετέριες που θέλουν να έχουν εξασφαλισμένη πελατεία.Μόνιμα στελέχη των ΕΔ και στρατεύσιμους.

Προφανώς στην Ελλάδα της κρίσης θα πρέπει να εξεταστεί η οικονομική τόνωση των πόλεων που για πολλά χρόνια είχαν σταθερά εισοδήματα από την λειτουργία στρατοπέδων.Αλλά αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης και όχι των στρατιωτικών οι οποίοι πρέπει ανεμπόδιστα να σχεδιάσουν και να καταθέσουν ότι ακριβώς πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει για να αποκτήσουμε αυτό που όλο ακούμε,αλλά δεν το βλέπουμε: “σύγχρονο,ευέλικτο,οικονομικό στράτευμα”.

Ας κοιτάξουν οι δήμαρχοι,οι πολιτευτές και οι βουλευτές τη δουλειά τους κι ας αφήσουν τους στρατιωτικούς να κάνουν τη δική τους,όσο καλύτερα μπορούν.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν και την πολιτική κάλυψη του εκάστοτε ΥΕΘΑ. Συνεπώς τα ραντεβού με τους δημάρχους καλό είναι να αραιώσουν,αν η “ατζέντα” τους περιλαμβάνει το γνωστό αίτημα “μη μου κλείσεις το στραόπεδο”…

Militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ