Κόσμος

Δεύτερο αμερικανικό super-αντιτορπιλικό κλάσεως «Zumwalt» έπεσε στο νερό

Σύμφωνα μα αμερικανικά ΜΜΕ  το Ναυτικό των ΗΠΑ παρέλαβε το δεύτερο από τα τρία νέα super-αντιτορπιλικά  κλάσεως  «Zumwalt».

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή του κατάπλου tου πλοίου USS Michael Monsoor (DDG 1001). Το αντιτορπιλικό ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Αμερικανού στελέχους του  Ναυτικού Michael A. Montsouris, ο οποίος σκοτώθηκε στον πόλεμο του Ιράκ, αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Το  πολεμικό πλοίο είναι το δεύτερο από τα τρία αντιτορπιλικά, τα οποία θα ενσωματωθούν στην δύναμη του αμερικανικού πολεμικού  ναυτικού  μέχρι το 2018.

Το πρώτο πλοίο ναυπηγήθηκε  το 2013, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί στις ναυτικές δυνάμεις της Αμερικής, διότι διενεργούνται σε αυτό εκτεταμένες δοκιμές οπλικών συστημάτων νέας γενιάς.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα  δαπανήσει για την κατασκευή του κάθε πλοίου αυτού του τύπου σε 1,4 δισεκατομμύρια $, αλλά στην πράξη κάθε πλοίο κοστίζει στην κυβέρνηση περισσότερα από 3,2 δισεκατομμύρια  δολάρια . Το τρίτο πλοίο της κλάσεως «Zumwalt» .  προγραμματίζεται να πέσει στο νερό το 2017.

Το πρώτο αντιτορπιλικό DDG – 1000 » Zumwalt » πήρε το όνομά του προς τιμήν του ναυάρχου Elmo Russell Zumvalt , ο οποίος ξεκίνησε την θητεία του υπηρετώντας στο αμερικανικό αντιτορπιλικό » Robinson » κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου , όπου και διακρίθηκε στη μάχη του Περσικού Κόλπου .

Το πλοίο είναι το μοναδικό στην κατηγορία του με εκτόπισμα 14,5 χιλ τόνων , μήκος 183 m , είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα που λειτουργεί με δυναμικότητα 78 MW .

Το κύτος είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει το ελάχιστο ίχνος στα εχθρικά ραντάρ . Εκτός από τα κλασικά πυροβόλα και αντιαεροπορικά συστήματα το νέο πλοίο περιλαμβάνει 20 συστήματα κάθετης εκτόξευσης Mk.57 για 80 κατευθυνόμενα βλήματα cruise » Tomahawk «.

Επίσης , το » Zumwalt » διαθέτει ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων SH – 60 » Seahawk » καθώς και τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα UAV .

Η Ιδιαιτερότητα του» Zumwalt » έγκειται στο γεγονός ότι διαθέτει ένα εξαιρετικά αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου, που επιτρέπει, να διαχειρίζονται το πλοίο μόνο 158 μέλη του πληρώματος αντί 300 που θα απαιτούσε ένα συμβατικό αντιτορπιλικό της ιδίας κλάσης .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ