Υγεία

Δείτε το ρε Άθεοι…! ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ… Λίγες ώρες μετά; Έγραψαν παγκόσμια ιστορία.

Ο γιατρός από την Αϊτή που έκανε μια πολύ σπάνια επέμβαση σε σιαμαία κοριτσάκια και έγραψε ιστορία!

Ο γεννημένος στην Αϊτή χειρουργός Henri Ford έγραψε ιστορία στα ιατρικά χρονικά της χώρας του όταν πραγματοποίησε μια πολύ σπάνια χειρουργική επέμβαση για πρώτη φορά.

Ο Ford ηγήθηκε μιας ομάδας εθελοντών γιατρών με σκοπό να διαχωρίσουν τα σιαμαία δίδυμα κοριτσάκια Marian και Michelle Bernard σε ένα χειρουργείο που διάρκεσε 7 ώρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Mirebalais στις 22 Μαΐου.

«Ήταν μια ιδιαίτερα συναρπαστική ημέρα, όχι μόνο γιατί ανταμείφθηκαν οι προετοιμασίες μας και το χειρουργείο πέτυχε, αλλά και γιατί ήρθε ο καιρός να αφήσουμε στην άκρη τα πολιτικά και να γιορτάσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια,» λέει ο Ford.

didima1

didima3

didima4

Τα δίδυμα, τα οποία γεννήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και ήταν ενωμένα στην κοιλιά, φαίνονται στο παρακάτω βίντεο (στο 2:16) να αναρρώνουν δυο εβδομάδες μετά το χειρουργείο.Δεν μπορείς να μαντέψεις πως κάποτε αυτά τα δυο πλασματάκια ήταν σιαμαία, κάτι που συμβαίνει σε 1 στις 200.000 γεννήσεις. Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ λίγες και οι χειρουργικές επεμβάσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ επικίνδυνες.Και ενώ ο διαχωρισμός είναι μια σπουδαία στιγμή για τους γονείς των κοριτσιών, δεν παύει να σηματοδοτεί μια μνημειώδη στιγμή για το Ford και τη χώρα του.

https://youtu.be/ClWy80UAbv0

Γεννημένος στο Πορτ-ο-Πρενς, ο Ford και η οικογένειά του έφυγαν από τη χώρα τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1972. Πήγε εκεί για να εκπαιδευτεί ως παιδοχειρουργός. Τώρα είναι επικεφαλής χειρουργός στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες.

orthodoxia.blogy.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...