Κόσμος

Γερμανικό σχέδιο εισόδου της Ουκρανίας στην ΕΕ στην θέση της Βρετανίας για να επουλωθούν οι «πληγές»

Η  Ουκρανία, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές  είναι έτοιμη να πάρει την θέση του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το δημοψήφισμα και την απόφαση εξόδου από την ΕΕ, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του Brexit της Πέμπτης για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  έχει  στείλει κύματα σοκ και δυσπιστίας σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο  τον κόσμο.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα οι Ουκρανοί  πολιτικοί εξέλαβαν την είδηση αυτή ως  μια χρυσή ευκαιρία για την χώρα τους με σκοπό να εισέλθουν αυτοί  στην παραπαίουσα  ΕΕ.

Προφανώς όμως αφορά γερμανικής επινεύσεως σχέδιο με σκοπό να διαλυθούν οι κακές εντυπώσεις που άφησαν οι Βρετανοί.

Ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Ευρώπη  και ειδικά το Βερολίνο υπέστησαν  σαφώς μια πολιτική και ιδεολογική ήττα στην πορεία του  ευρωπαϊκού  εγχειρήματος τους.

Η Ουκρανία, η οποία  προσπαθεί  να ενταχθεί στην ένωση εδώ και  σχεδόν δυόμιση χρόνια , προορίζεται ως το «ηρεμιστικό χαπάκι» στις φωνές των Ευρωπαίων πολιτικών που φωνάζουν και αυτοί για δημοψηφίσματα αποχώρησης από το «τρελοκομείο» της ΕΕ .

Η  Ουκρανίδα  βουλευτής βουλής (Vekhovna Rada),  Hanna Hopko έγραψε στο  Facebook «αφού η  Βρετανία αποχώρησε , θα έρθει η Ουκρανία  για να σώσει την Ευρώπη του Βερολίνου και  πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο:.. Έχοντας χάσει τη Βρετανία, η ΕΕ πρέπει να κερδίσει την Ουκρανία».

Η  Hopko προειδοποίησε ότι ο  ευρωσκεπτικισμός μέσα στην ίδια την Ουκρανία θα αυξηθεί αναπόφευκτα αν οι Βρυξέλλες δεν παράσχουν  στο Κίεβο το περιβόητο  ελεύθερο καθεστώς βίζας στο άμεσο μέλλον. «Ο κόσμος αλλάζει. Αν δεν γίνουν οι αλλαγές τότε , μπορεί να βρεθούμε στην έρημο», είπε.

Από την πλευρά του, ο Vladimir  Aryev,  επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), ήταν πιο επιφυλακτικός. «Αυτό [το Brexit] ήταν  ένας σεισμός, οι συνέπειες του οποίου θα πάρουν πολύ χρόνο για να αξιολογηθούν . Είναι εξ ολοκλήρου εφικτό,   οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να  αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται , ενώ το ελεύθερο καθεστώς βίζας για την Ουκρανία, την Γεωργία και την Τουρκία να αναβληθεί  επί αόριστον», προειδοποίησε.

Το σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης» της Γερμανίας  αναφέρει ότι οι Ουκρανοί πολιτικοί  της μετα-Μαϊντάν εποχής θα πρέπει να οδηγήσουν την χώρα στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση το ταχύτερο δυνατό.

Αυτό  είναι κάτι περισσότερο από ένα πολιτικό σχέδιο. Για τους ίδιους τους Ουκρανούς πολιτικούς το σχέδιο αυτό είναι ένα είδος παγανιστικής λατρείας με «αρχιερείς τους Γερμανούς» .

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ το ταχύτερο δυνατό και την θέση της θα καταλάβει ενδεχομένως η Ουκρανία , με σκοπό το Βερολίνο να συνεχίσει  απερίσπαστο το «θεάρεστο έργο» της μαζικής  εξόντωσης των Ευρωπαίων πολιτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ