Αρχείο

Β.Πούτιν: «Η επιφανειακή και αλαζονική στάση που κράτησε η βρετανική κυβέρνηση οδήγησε στο Brexit»

«Η επιφανειακή και αλαζονική στάση που κράτησε η βρετανική κυβέρνηση οδήγησε στο Brexit», τονίζει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Tass.

«Οι επιπτώσεις αυτής της ψηφοφορίας θα είναι παγκόσμιες», πρόσθεσε και διευκρινίζει ότι «πρέπει να αναμένουμε για να δούμε εάν θα είναι περισσότερο θετικές ή περισσότερο αρνητικές».

Αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία εξαιτίας της Ουκρανίας είπε ότι «δεν πιστεύω ότι αυτό θα μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτόν τον τομέα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ από την πλευρά του τόνισε ότι ελπίζει ότι το Brexit θα επιτρέψει μια βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και τη Ρωσίας.

«Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η αναγκαιότητα να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις θα επικρατήσει», υπογράμμισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, ενώ επισήμανε ότι λυπάται «που δεν διαπιστώνει μια βούληση συνεργασίας εκ μέρους των Βρετανών μας εταίρων».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας σημαντικός οικονομικός εταίρος της Ρωσίας, για αυτό ακριβώς η Μόσχα έχει συμφέρον η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει μια ακμάζουσα, σταθερή και προβλέψιμη οικονομία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...