Αρχείο

Βίντεο ντοκουμέντο: O τρομοκράτης έτρεχε "θερίζοντας" με ΑΚ47 μέσα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης - Το ISIS δείχνει η Τουρκία - Είχαν προειδοποιήσει οι ΗΠΑ


Βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τους τρομοκράτες να τρέχουν με ΑΚ47 στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενώ σε άλλο βίντεο αστυνομικός σκοτώνει τον έναν τρομοκράτη πριν ανατιναχτεί.

Οι ΗΠΑ λίγες ώρες πριν την φονική τρομοκρατική επίθεση είχαν προειδοποιήσει για τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία κανείς όμως δεν φανταζόταν το μέγεθος του μακελειού που είχαν ετοιμάσει οι τρομοκράτες. Τουρκικές κυβερνητικές πηγές δείχνουν ήδη τους τρομοκράτες ισλαμιστές του ISIS πίσω από την επίθεση και είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα το χειριστεί τώρα η Άγκυρα που "τα βρίσκει" με την Ρωσία.

"Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς κατοίκους για αυξημένες απειλές από τρομοκρατικές ομάδες σε όλη τη Τουρκία ενώ συστήνει να αποφεύουν ειδικά την ΝΑ Τουρκία" ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός έγινε πριν λίγο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πώς οι νεκροί είναι 36 και οι τραυματίες 147. Ο αριθμός όμως των νεκρών σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεπεράσει τους 50.

Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες, οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού. Οι δράστες  προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο και στην εξωτερική πύλη όπου γίνεται ο έλεγχος ασφαλείας για την είσοδο έγιναν αντιληπτοί και άρχισαν να θερίζουν με τα καλάσνικοφ πριν ανατιναχθούν.

Αστυνομικοί τους πυροβόλησαν προκειμένου να τους εξουδετερώσουν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον χώρο του πάρκινγκ του αεροδρομίου και προηγήθηκαν των εκρήξεων. Η μία εκ των εκρήξεων σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό των διεθνών αφίξεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει συγκαλέσει σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

https://twitter.com/agirecudi/status/747922068000411648

 

https://twitter.com/agirecudi/status/747921389773012992

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ