Εθνικά θέματα

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ! Μεταφορά 35.000 μεταναστών από την Ελλάδα σε χώρες της ΕΕ σε διάστημα δύο ετών

Από τους 57.000 μετανάστες που έχουν βρει στέγαση σήμερα σε ελληνικά στρατόπεδα στην ηπειρωτική χώρα, οι 35.000 θα επανεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αναφέρει ο δυτικός τύπος .

Σύμφωνα με επίσημο  έγγραφο, που υλοποιείται από την Υπηρεσία Ασύλου, σε συνεργασία με την UNHCR και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης  το Ασύλου , η διαδικασία θα ξεκινήσει να  πραγματοποιείται  μέχρι τα τέλη του Ιουλίου.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στα άτομα που εισήλθαν στη χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου, 2015 έως και την 19η  Μαρτίου 2016  να εισέλθουν στο πρόγραμμα και να  ταξιδέψουν σε άλλες χώρες με διαδικασία "κλιμακωτού"  ασύλου.

Επίσης θα τους δίνεται  επίσης πρόσβαση στο σύστημα μετεγκατάστασης της ΕΕ. Τα άτομα που θα παραλείπουν την διαδικασία θα θεωρούνται  παράνομα και θα υπόκειται σε απέλαση από τις αρχές.

Η κατάσταση όμως είναι διαφορετική για τους  8.556 μετανάστες και πρόσφυγες που ευρίσκονται  στα νησιά του Αιγαίου,  κυρίως στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λέρο και την Κω.

Αυτοί  έφτασαν μετά τις 19 Μαρτίου, οπότε δεν εμπίπτουν στην συμφωνία που υπέγραψε η  ΕΕ με την Άγκυρα, και οι ελληνικές αρχές εξετάζουν επί του παρόντος τις αιτήσεις τους για άσυλο.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι μετανάστες θα μεταφερθούν  στην ηπειρωτική χώρα, αλλά θα τους αρνηθεί η πρόσβαση στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι θα γυρίσουν στην  Τουρκία.

Δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί με την συμφωνία των Βρυξελών με την Άγκυρα  λόγω και  των τελευταίων εξελίξεων,  του BREXIT , και της πολιτικής αναταραχές στην ένωση.

Η χώρα μας όμως οφείλει σε κάθε περίπτωση να «σφραγίσει» τα σύνορα σε όλες τις πλευρές για να διασφαλίσει τον μίνιμουμ της λύσης αυτού του τεράστιου προβλήματος.

Εφόσον η Συρία απελευθερωθεί από τον ISIS,  το επόμενο διάστημα,   πρώτη η χώρα μας θα πρέπει να επιδιώξει να έρθει σε συμφωνία για την επιστροφής  των χιλιάδων Σύρων στις εστίες τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...