Αρχείο

ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ! Εκτόξευση πυραύλου του νέου ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας (ΒΙΝΤΕΟ)


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «Star» δημοσίευσε πριν από λίγο την εκτόξευση  του νέου ρωσικού πυραύλου του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας , η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην περιοχή  Sary-Shagan στο Καζακστάν, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 07:00 ώρα Μόσχας από τις ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις και η πορεία του πυραύλου παρακολουθήθηκε σε απευθείας μετάδοση στο υπουργείο άμυνας της  ρωσικής ομοσπονδίας. Η όλη διαδικασία επιβεβαίωσε  τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.

Σύμφωνα με το διοικητή, Αντιστράτηγο Viktor  Gumenn ο πύραυλος  ολοκλήρωσε το έργο του και κατέστρεψε ολοσχερώς  τον στόχο.

«Ο πύραυλος εκτέλεσε όλες τις αναμενόμενες λειτουργίες . Η 52η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε κανονικά με επιτυχία. Όλες οι τακτικές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πυραύλου επιβεβαιώθηκαν», είπε σε μια συνέντευξη τύπου ο Ρώσος αντιστράτηγος .

 Υπενθυμίζεται ότι η , ρωσική πυραυλική άμυνα  έλυσε το πρόβλημα της ανίχνευσης στόχων, την επιλογή των κεφαλών και την καθοδήγηση πυραύλων και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την αμερικανική σε Πολωνία και Ρουμανία.

Η ήδη υπάρχουσα  βάση  στην Ρουμανία αποτελεί βέβαια στόχο των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων .

Ο επικεφαλής των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας, Αντιστράτηγος Sergei  Karakayev, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι ρωσικοί πύραυλοι θα είναι σε θέση να παραβιάσουν την  νατοϊκή ασπίδα της αντιπυραυλικής άμυνας που τοποθετήθηκε  από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Η βάση αυτή στην Ρουμανία, η δημιουργία μιας ακόμη στην Πολωνία και η μεταφορά αμερικανικών δυνάμεων σε έξι χώρες του ανατολικού μπλοκ, αποτελούν «μέγα-πρόκληση» για την Μόσχα.

Η στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας μόνο « αντίδραση» θα φέρει και τίποτε άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να αναπτύσσουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας το 2002. Στην συνέχεια, το σχέδιο έλαβε  την επίσημη ονομασία «Εθνική Πυραυλική Άμυνα» (NMD). Το πρόγραμμα αφορούσε την προστασία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Με την άφιξη του 2009 του Πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα, το πρόγραμμα του Λευκού Οίκου αναθεωρήθηκε. Η νέα αρχιτεκτονική έγινε γνωστή ως «μη-στρατηγικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», καθώς  προσαρμόστηκε , χρησιμοποιώντας τόσο σταθερές και κινητές πλατφόρμες πυραυλικών συστημάτων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς .

Η δημιουργία αυτού του συστήματος είχε αρχικά προγραμματιστεί να υλοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις. Η πρώτη από αυτές έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή: οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη εγκαταστήσει 30  βαλλιστικούς πυραύλους  ανάσχεσης, σε σιλό που βρίσκονται σε, Κατάρ, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και  Μπαχρέιν , με παράλληλη τοποθέτηση ραντάρ X– BAND στην θάλασσα , η Τουρκία διαθέτει ένα ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς επίσης στην  περιοχή της Μεσογείου  ευρίσκονται  αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke, εξοπλισμένα με πυραυλικά συστήματα αεράμυνας  Aegis και πυραύλους αναχαίτισης.

Όλες αυτές οι χώρες αποτελούν  άμεσο στόχο των ρωσικών νέων πυραύλων το όνομα των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/embed/z4ppI9lxlQo


 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...