Κοινωνία

Ένας «έξυπνος» κάδος είναι η «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016»

Νικητής κρίθηκε στην μαθητική επιχειρηματικότητας ο «έξυπνος» κάδος ανακύκλωσης «SmileyBin» που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Πύδνας-Κολινδρού, Αλωνίων Πιερίας.

Η ταλαντούχα ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στον 10ο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι νικητές είναι μαθητές τρίτης Γυμνασίου και είναι οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές «επιχειρηματίες» που κατάφεραν να μπουν στην τελική δεκάδα, από τα 100 σχολεία απ' όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση».

«Είμαστε ένα μικρό Γυμνάσιο στα Αλώνια Πιερίας που έχει όλα-όλα 50 παιδιά από τέσσερα χωριά της περιοχής. Το βραβείο αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη, καταλαβαίνουμε πως όλα στη ζωή είναι εφικτά», δήλωσε η μαθήτρια Μαρία Κοκκάλα, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της «Εικονικής Επιχείρησης» SmileyBin.

Τα παιδιά δημιούργησαν έναν πρωτότυπο κάδο που περιέχει ζυγαριά και ανταμείβει τον χρήστη που ανακυκλώνει περισσότερο, με πόντους εκπτώσεων σε συνεργαζόμενα καταστήματα ή σε δημοτικά τέλη.

Οι πόντοι πιστώνονται μέσω wifi σε ειδική κάρτα, η οποία χρησιμοποιείται και για να ανοίγει αυτόματα ο κάδος με ενέργεια από φωτοβολταϊκό πάνελ που υπάρχει στην οροφή.

Η νικήτρια ομάδα θα ξεκινήσει τώρα εντατικές προετοιμασίες για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μεγάλο Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό «Company of The Year» του Junior Achievement Europe που θα γίνει στην Λουκέρνη της Ελβετίας 25-28 Ιουλίου.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ομάδα του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού που ανέπτυξε την εφαρμογή ΜAPP (Marathon APPlication) για κινητά, με στόχο την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η πιο σημαντική καινοτομία της εφαρμογής είναι η υπηρεσία tracking, που επιτρέπει τον εντοπισμό και την παρακολούθηση δρομέων από θεατές και άλλους δρομείς.

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «EPEIKON», του Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού η οποία δημιούργησε μια εφαρμογή που σε συνδυασμό με συσκευή εικονικής πραγματικότητας δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να περιηγηθούν εικονικά στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Ειδικό βραβείο, με έπαθλο πλήρη υποτροφία στο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας ΥES, που διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κέρδισε η ομάδα «BUDGEE» από το Λύκειο Pierce-Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ