Εθνικά θέματα

Όποιος προλάβει. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ «σταυροφορία» προς την Κωνσταντινούπολη;

 Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η επικαιρότητα τρέχει με τόσα γεγονότα αλλά οι τούρκοι συνεχίζουν να βεβηλώνουν καθημερινά την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με την ανάγνωση του κορανίου τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται σε όλη την διάρκεια που θα έχουν ραμαζάνι  και ουδείς γνωρίζει τι έπεται μετά.

Οι Ρώσσοι έχουν αποστασιοποιηθεί από την Εκκλησιαστική Σύνοδο που γίνεται στην Κρήτη και ζητούν δια μέσου επισήμων τους την μετονομασία της Ινσταμπούλ σε Κωνσταντινούπολη ώστε από τούδε και στο εξής να ονοματίζεται έτσι  στους ρωσικούς χάρτες.

Ο Πάπας και η  ιστορική Παποσύνη που έτρωγε σάρκες αλλά ποτέ δεν χόρταινε  ως  η γενεσιουργός αιτία των γνωστών σταυροφοριών που ρήμαξαν την Ρωμιοσύνη στέλνει ¨εγκάρδιους χαιρετισμούς ¨ στους Προκαθήμενους στην Κρήτη για να φωτιστούν με ¨πνεύμα ενότητας¨

¨Ο Πάπας χαιρετίζει την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη μέσω Twitter

Χαιρετισμό μέσω Twitter για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας έγραψε στο διαδίκτυο:

«Ας ενώσουμε τις προσευχές μας με τους Ορθόδοξους αδελφούς μας για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία αρχίζει σήμερα στην Κρήτη».

πηγή: pentapostagma.gr

ΠΟΥ το πάνε το πράγμα και βιάζονται;

Την στιγμή που η τουρκία σπαράσσεται από κοινωνικές εκρήξεις και διαφαίνονται αποσχιστικές τάσεις διάλυσης στα συρτάρια των Βρυξελλών κρύβεται για την ώρα καλά το σχέδιο για την δημιουργία Ευρω -στρατού.

¨Τονίζεται ότι η Ευρωπαία επίτροπος Federica Mogherini, υπεύθυνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, έχει καθυστερήσει την αναγγελία της  νέας ευρωπαϊκής παγκόσμιας στρατηγικής ( Λευκή Βίβλο)  για μετά την ψηφοφορία της 23ης  Ιουνίου, φοβούμενη  ότι το περιεχόμενό της  θα μπορούσε να οδηγήσει ταχύτερα σε ένα  Brexit.

Το άκρως απόρρητο έγγραφο των 20 σελίδων, που είναι ένα χρόνο στα σκαριά, θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο της ΕΕ στις 28 Ιουνίου και αναμένεται να περιλαμβάνει  μέτρα για την επιτάχυνση της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού, μεταφέροντας  περισσότερες εξουσίες των εθνικών κρατών στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής υπό τον έλεγχο των Βρυξελλών.

Έχει ένα πέπλο τεράστιας μυστικότητας με το προσχέδιο να φυλάσσεται  σε ένα ειδικό δωμάτιο και τον έχουν δει μόνο οι  πρέσβεις, οι οποίοι πρέπει να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα πριν εισέλθουν στο εσωτερικό του δωματίου που φυλάσσεται , ενώ  επιτρέπεται να ληφθούν μόνο  ελάχιστες  χειρόγραφες σημειώσεις.

Ορισμένες από αυτές τις σημειώσεις που διέρρευσαν στον Τύπο, αναφέρουν  ότι η ευρωπαϊκή στρατηγική θα περιλαμβάνει την  δέσμευση για τη δημιουργία ενός μόνιμου στρατιωτικού  αρχηγείου της ΕΕ με τις σχετικές λειτουργικές δομές.¨

πηγή: pentapostagma.gr

Το γεγονός αυτό ήρθε στην επιφάνεια εξ αιτίας του επικείμενου δημοψηφίσματος στην Μεγ. Βρετανία.

¨Η Βρετανία  είναι εντελώς ανίκανη να σταματήσει την δημιουργία του ευρωστρατού, λόγω του γερμανικού σχεδίου της ΕΕ , η οποία υπερισχύει των τακτικά εκλεγμένων κυβερνήσεων , προειδοποιεί το γραφείου του υπουργού  Εξωτερικών, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο.

Ο James Duddridge δήλωσε στην εφημερίδα  Express.co.uk ότι είναι «μη ρεαλιστικό » για τον David Cameron να διεκδικήσει το Ηνωμένο Βασίλειο κάποιο ρόλο σε μια στρατιωτική δύναμη της ΕΕ, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες είναι  συχνά ενάντια στα συμφέροντα της Βρετανίας σε πολλά θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Έτσι οι Βρετανοί  είναι αναγκασμένοι να «αλλάξουν » τις φιλοδοξίες τους  στην παγκόσμια σκηνή «ξανά και ξανά» για να ταιριάξουν αυτές τις ανάγκες με εκείνες των 28 χωρών μελών , οι οποίες  είναι «κάτω» από το έλεγχο του Βερολίνου .¨ express.co.uk

Μα τι να τον κάνουν οι Ευρωπαίοι τον Ευρω-στρατό;

ΓΙΑ να καταστείλουν κοινωνικές εξεγέρσεις  αφού  διαθέτουν κατάλληλες αστυνομικές δυνάμεις;

Στο ιστορικό παρελθόν η Παποσύνη καλούσε τους φεουδάρχες της Δύσης να μαζέψουν στρατό ώστε να απελευθερώσουν τους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ από τους άπιστους και τελικά αυτές οι συμμορίες των μισθοφόρων ξέσπασαν πάνω στην Βασιλεύουσα των Πόλεων και ρήμαξαν την Ορθοδοξία για να υποταχθεί μεταγενέστερα με ευκολία στην δαιμονική τυραννία του Ισλάμ.

 Σήμερα όμως  τα πράγματα είναι διαφορετικά και ούτε γνωρίζουμε τι ξημερώνει στις 23 ΙΟΥΝΊΟΥ στην Αγγλία.

Για εμάς τους Ορθοδόξους ξημερώνει εκείνη την ημέρα η μνήμη της ανεύρεσης του Σεπτού Λειψάνου-Σκηνώματος του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ στον λόφο των Καρυών που μαρτύρησε σαν γνήσιος Ρωμιός για την ΠΙΣΤΗ και την ΠΑΤΡΙΔΑ.

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ επέτρεψε οι προθέσεις των επικυρίαρχων του κόσμου  να ζωγραφιστούν  με κάθε λεπτομέρεια από δύο μεγάλους ΑΓΙΟΥΣ και ΕΘΝΕΓΕΡΤΕΣ  της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ.

Τον ΟΣΙΟ ΠΑΙΣΙΟ τον Αγιορείτη και τον ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ τον Αιτωλό.

Τα λεγόμενα τους μπορούν να απαντήσουν στα σημερινά τεκταινόμενα;

 γιατί επιθυμούν οι Ευρωπαίοι τον Ευρω-Στρατό;

¨Κοίταξε μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσσοι στα Στενά

 Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς.

Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.

Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν : «Δεν πάμε και εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;»

Όλοι όμως θα κυνηγούν την μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο¨. Mαρτυρία κ.Μαυροκέφαλου Ανέστη περί Γέροντος Παϊσίου hggiken.pblogs.gr

 

Θα συμμετάσχουν και οι Έλληνες σε αυτή την στρατιωτική μάζωξη ;

  1. "Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. Δεν θα προφθάσουν όμως".

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥΑπό το βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλός" του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, εκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Ο Σταυρός"

Εκκλησιαστικά –πολιτικά και γεωστρατηγικά γεγονότα δείχνουν ότι Ρώσσοι και Δυτικοί ετοιμάζουν ο καθένας την δική του ¨σταυροφορία¨ προς την Καθ ημάς Ανατολή  και για τους δικούς τους λόγους.

Και επειδή οι Έλληνες ιστορικά  ποτέ δεν υπήρξαν ¨σταυροφόροι-λεηλατητές¨ θα  μεριμνήσει ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ μέσα από  εξελίξεις  να γίνει και αυτό…

Σ΄αυτό το σημείο ρωτάω : ¨Εμείς τι θα κάνουμε ; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο;¨ 

¨Όχι " λέει. ¨Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μην στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε ...; ¨. Mαρτυρία κ.Μαυροκέφαλου Ανέστη περί Γέροντος Παϊσίου hggiken.pblogs.gr

Η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ της πονεμένης Ρωμιοσύνης προς την καθ ημάς Ανατολή θα γίνει στην κατάλληλη συγκυρία αλλά θα είναι Πνευματική και Πολιτισμική.

ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ όσο να προσπαθούν να το ξεθωριάσουν για να το ¨φάνε οι άρχοντες του σκότους¨ και αυτό έκαναν πνίγοντας την Ελλάδα στα τοκογλυφικά χρέη τους… παραμένει στις καρδιές μας σφραγισμένο από τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ.

 Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης