Αρχείο

Το ΝΑΤΟ ξεκινά μαζική στρατιωτική άσκηση στην Ουκρανία ενώ οι Ρώσοι είναι πανέτοιμοι για σύγκρουση ! (βίντεο, εικόνες)


Τα στρατεύματα του  ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της δυνάμεως ταχείας  επεμβάσεως ,  ξεκίνησαν  στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας στην δυτική Ουκρανία, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά συγκεντρώνονται και παρακολουθούν με πλήρη ετοιμότητα , αναφέρουν όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε  ότι τα «παιχνίδια πολέμου», με την ονομασία  «Rapid Trident», ξεκίνησαν  στις 9:00 π.μ., τοπική ώρα, την Δευτέρα στο   Διεθνές Ειρηνευτικό κέντρο  και στο Κέντρο Ασφάλειας (IPSC) στην Γιαβορίβ στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές  τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες από περισσότερα από 14 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και των  εταίρων του  στην ανατολική Ευρώπη, λαμβάνουν  μέρος στις ασκήσεις.

Οι ασκήσεις ετοιμότητας περιλαμβάνουν την χρήση εξελιγμένου στρατιωτικού  εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των τεθωρακισμένων οχημάτων, των επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων αλλά  και των μαχητικών αεροσκαφών της συμμαχίας .

_90031077_mediaitem90031075

Διεθνείς αμυντικοί αναλυτές  εκτιμούν ότι αυτή «συνάντηση» των νατοϊκών και ρωσικών δυνάμεων στην Βαλτική μόνο καλό δεν προοιωνίζει για το μέλλον της Ευρώπης.

Στην  Ρωσία ξύπνησαν ήδη μνήμες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου , ενώ το ΝΑΤΟ «κινείται» συνεχώς προς ανατολάς.

Το δόγμα «Μπρεζίνσκυ» με επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τις ΗΠΑ σε σχέση με Ρωσία και Κίνα ταυτόχρονα,  αποτελεί « δίκοπο μαχαίρι» .

_90033030_natoanacparasafp7jun

Ξυπνάει τους «θεούς του πολέμου» και κινητοποιεί δυνάμεις και μηχανισμούς άκρως καταστροφικούς. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι καμία από αυτές τις υπερδυνάμεις δεν διαθέτει συντριπτικά μεγάλη στρατιωτική ισχύ ώστε να καταβάλει τον αντίπαλο σε σχετικά μικρό διάστημα.

Έτσι σε περίπτωση συρράξεως με συμβατικά όπλα θα υπάρξει μια μακροχρόνια και θανατηφόρα περίοδος χωρίς ουσιαστικό νικητή.

_90033031_e83af55e-58ca-4f59-acc5-4e153992e69a

Κάτι σαν τον πελοποννησιακό πόλεμο δηλαδή, ο οποίος  κράτησε 30 χρόνια και στο τέλος νίκησε η Σπάρτη , η οποία μετά διαλύθηκε οικονομικά και  στρατιωτικά μη μπορώντας να ανταπεξέλθει του πολέμου που συμμετείχε  . Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι μεγάλοι και ισχυροί του πλανήτη και να μην το ξεχνούν ποτέ.

http://english.share.rferl.org/flashembed.aspx?t=vid&id=27825313&w=640&h=363&skin=embeded

https://www.youtube.com/embed/5QfexPHdVss

https://twitter.com/vitaliy00700/status/747840673185992704

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...