Κόσμος

Το Κρεμλίνο ενέταξε στην λίστα των χωρών-στόχων των ρωσικών πυραύλων την Γερμανία;

Σύμφωνα με την νέα  "Λευκή Βίβλο" που εκδόθηκε από την γερμανική κυβέρνηση μετά  το 2006  για την διαχείριση της εθνικής πολιτικής ασφαλείας, h Ρωσία θεωρείται ως ο υπαρθμ ένα «εχθρός» της Γερμανίας .

Το βιβλίο της νέας γερμανικής εξωτερικής πολιτικής συντάχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας και είναι χωρητικότητας  80 σελίδων,  εμπεριέχoντας μια σειρά από βασικές αλλαγές, σε σχέση με τη Ρωσία η οποία δεν θεωρείται πλέον ως  εταίρος αλλά ο βασικός στρατιωτικός   αντίπαλος, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Την άμεση απάντηση  έδωσε ο  πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της ρωσικής Επιτροπής του Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας, Franz Klintsevich, ο οποίος δήλωσε ότι η Ρωσία θα ανταποκριθεί στην απόφαση των γερμανικών αρχών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα, το Βερολίνο έχει από καιρό παρακαμφθεί από την Μόσχα ως «εταίρος» και έχει τοποθετηθείς την λίστα με τα «εχθρικά κράτη».

«Οι πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Μόσχας  για το Βερολίνο περιλαμβάνουν τους αντιπάλους, αιτίες, λύπη και  ανησυχία», είπε παίρνοντας την σκυτάλη  ο  εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο  ειδήσεων Ria  Novosti.

«Εάν οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα έκδοση της νέας γερμανικής « Λευκής Βίβλου» είναι αλήθεια, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει λύπη και ανησυχία ταυτόχρονα . Γιατί αν είναι αλήθεια, τότε μιλάμε για την προφανή έλλειψη κατανόησης της ουσίας της ρωσικής θέσης, η οποία είναι γνωστό ότι είναι  συνεπής και  δεν έχει ως στόχο την σύγκρουση , αλλά την δημιουργία  ατμόσφαιρας συνεργασίας, μιας αμοιβαίας επωφελής συνεργασίας για την ευρωπαϊκή ήπειρο», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

« Η  ανησυχία ότι  μια τέτοια θέση  βασίζεται σε μια παρεξήγηση, και ίσως σε κάποιες ανακριβείς πληροφορίες, δεν ισχύει , έτσι οδηγούμεθα  σε ορισμένες ενέργειες αντιπαράθεσης  που  σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και  συνεργασίας των δύο χωρών »,  πρόσθεσε ο ίδιος.

Η τοποθέτηση των Γερμανών στην λίστα με τις υποψήφιες χώρες-στόχους των ρωσικών πυραύλων, αποτελεί σίγουρα την επόμενη κίνηση του Κρεμλίνου και   αλλάζει άρδην το σκηνικό στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ με την στρατικοποίηση  της Ευρώπης κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κατάσταση που επικρατούσε στον «ψυχρό πόλεμο» με στόχο κάτω από τις ίδιες «συνθήκες», έχοντας ως στόχο   να διαλύσουν , οικονομικά, πνευματικά, τεχνολογικά, εμπορικά την Ρωσία .

Τώρα  όμως η αχανή αυτή χώρα διαθέτει μια στιβαρή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία  που γνωρίζει επακριβώς πως θα αντιδράσει στα σχέδια αυτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ