Κόσμος

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απαγορεύθηκε σε Γερμανούς βουλευτές η είσοδο στην αεροπορική βάση του «Ιντσιρλίκ»

Η Άγκυρα αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο σε  αντιπροσωπεία  Γερμανών βουλευτών , με επικεφαλής τον Υφυπουργό του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας Ralph Braukzipe στην  τουρκική αεροπορική βάση  του "Ιντσιρλίκ", ανέφερε ο διεθνής τύπος .

Ο Γερμανός  πτέραρχος Dieter Warnecke δήλωσε σε δημοσιογράφους  στο περιθώριο  συζήτησης  της στρατιωτικής επιτροπής ότι, ως αιτία της  απαγόρευσης εισόδου των Γερμανών Βουλευτών,  η Άγκυρα επικαλέσθηκε "ανεπισήμως"  το  ψήφισμα που αναγνώρισε ότι  τα εγκλήματα κατά των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915 συνιστούν  γενοκτονία.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι η Άγκυρα συμφώνησε αρχικά με το  ταξίδι της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Στην συνέχεια όμως θέλοντας να  «εξευτελίσουν» το γερμανικό κοινοβούλιο οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν κατηγορηματικά την είσοδο των Γερμανών βουλευτών έξω από την τουρκική βάση,  στην οποία σημειωτέων στεγάζονται Γερμανοί στρατιώτες με συστοιχίες πυραύλων και αεροσκάφη  , διαφυλάττοντας τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Το υπουργείο άμυνας της Γερμανίας απαίτησε τις γραπτές εξηγήσεις της τουρκικής κυβέρνησης τις οποίες δεν έχει λάβει ακόμη, αρνούμενο  "να κάνει  εικασίες" σχετικά με τα αίτια αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς από την πλευρά της Άγκυρας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η επίσκεψη των Γερμανών πολιτικών στην στρατιωτική βάση  του «Ιντσιρλίκ» ήταν μη εγκεκριμένη, παίζοντας στην ουσία με τις λέξεις.

Αρχικά, η γερμανική αντιπροσωπεία είχε προγραμματίσει  στα μέσα Ιουλίου να κάνει μια περιοδεία για να διαπιστώσει την κατάσταση των γερμανικών στρατευμάτων,  που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις εναντίον μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος» .

Εκτός από τη βάση » Ιντσιρλίκ"  το  σχέδιο ταξιδιού των βουλευτών περιελάμβανε επίσκεψη στα βόρεια του Ιράκ,  την κύρια έδρα του συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων , η άρνηση της Άγκυρας στους Γερμανούς πολιτικούς  είναι το δεύτερο «διπλωματικό χαστούκι στο Βερολίνο.

Λίγο μετά την έγκριση του ψηφίσματος από την  Bundestag , οι τουρκικές αρχές ακύρωσαν επίσκεψη στην αεροπορική βάση «Ιντσιρλίκ» μιας  ομάδας Γερμανών δημοσιογράφων.  Ως δικαιολογία οι Τούρκοι επικαλέσθηκαν λόγους ασφαλείας της  αεροπορικής βάσης.

Στην αεροπορική βάση του «Ιντσιρλίκ», οι Γερμανοί στρατιώτες της  Bundeswehr έχουν αναπτυχθεί  από τον Ιανουάριο του 2016, με μαχητικά  αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για την εναέρια αναγνώριση στη Συρία.

Ο Ερντογάν αποστέλλει πολλαπλά μηνύματα στην Ευρώπη , ότι δεν παίζει  τηρώντας αλαζονική και ηγεμονική στάση   και  κερδίζοντας πόντους στο εσωτερικό της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...