Κόσμος

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ! Ελεύθερος ξανά με εγγύηση - προς το παρόν - ο δολοφόνος του Ρώσου πιλότου του Su-24

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε πριν από λίγο  να αφήσει ελεύθερο με εγγύηση  τον στυγνό δολοφόνο  του Ρώσου αντισμηνάρχου  του μαχητικού  Su-24,  στην δεύτερη δίκη από την τουρκική δικαιοσύνη, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση του Celik, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Επίσης ελεύθεροι  αφέθηκαν  όλοι οι "συνάδελφοί" του.

Ο γιος  υψηλόβαθμου αξιωματούχου του κυβερνώντος Εθνικού Κινήματος Alparslan Celik, ο οποίος με δήλωσε σε σχετικό βίντεο  ότι σκότωσε προσωπικά τον Ρώσο  πιλότο  του Su-24 κοντά στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας, βρήκε την «στοργή» και την "αγάπη" της τουρκικής δικαιοσύνης στην άνομη πράξη του  .

Η όλη διαδικασία, πραγματοποιείται μυστικά χωρίς την άδεια παρουσίας των  ρωσικών  μέσων ενημέρωσης, κάτω από πρωτόγνωρα μέτρα ασφάλειας που σχετίζονται με την παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Celik και οι 14  συνεργάτες του συνελήφθησαν στις 30  Μαρτίου  σε ένα εστιατόριο στη Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, Τούρκοι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους άνδρες του κατηγορούμενου, ενώ στην συνέχεια ανακάλυψαν  στην κατοχή τους  αυτόματα όπλα, πιστόλια και ένα τουφέκι.

Αρκετοί κρατούμενοι είχαν  επιστρέψει από τη Συρία, όπου  πολέμησαν στο πλευρό των μαχητών  του «Ισλαμικού Κράτους» .

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Τούρκου  εθνικιστή  Υ. Μουράτ, ο πελάτης του θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι το τέλος της δίκης.

Ο Celik και οι υπόλοιποι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν τουλάχιστον  5-8 έτη φυλάκισης,   εάν το δικαστήριο τους  κρίνει ενόχους  για παράνομη κατοχή όπλων. Ο ίδιος ο Τούρκος  «παλικαράς»   δεν αναγνωρίζει τις κατηγορίες αυτές , λέγοντας ότι τα όπλα δεν ανήκουν  σε αυτόν.

Όπως σημειώνεται από  το RIA Novosti, το δικαστήριο απαγόρευσε επίσης τα μέσα ενημέρωσης να πάρουν  δημόσιες δηλώσεις από τον κατηγορούμενο.

Ο  γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας , Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε  στον Βλαντιμίρ Πούτιν επιστολή "συγγνώμης" για το θάνατο του Ρώσου πιλότου του Su-24, στην οποία « εκφράζει το ενδιαφέρον του για την επίλυση της κατάστασης».

Ο Ερντογάν εξέφρασε τη συμπάθειά του και τα βαθιά συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος Ρώσου πιλότου,  αλλά η σημερινή απελευθέρωση του Τσελίκ αποτελεί στην ουσία μια  δεύτερη δολοφονία του αξιωματικού του μαχητικού SU-24.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε επίσης ότι η Τουρκία είχε  αναλάβει όλους τους κινδύνους, και  με τιτάνια  προσπάθεια πήρε  το σώμα του Ρώσου πιλότου  από την  "συριακή αντιπολίτευση" για  να το δώσει στη Ρωσία.

«Μασάει» όμως στα τουρκικά παραμύθια του Σουλτάνου Ερντογάν ο Βλαδίμηρος Πούτιν , ηγέτης μιας χώρας στην οποία όταν ξημερώνει στην Μόσχα βραδιάζει στο Βλαδιβοστόκ;  Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση .

https://www.youtube.com/embed/FZpbz2OpCMo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης