Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής-Ντάισελμπλουμ: Λιγότερο ευνοϊκή για τη Βρετανία μια νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

Η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον αποχωρήσει από αυτήν, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατηγορώντας τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον ηγέτη του ευρωφοβικού κόμματος Ukip, ότι «ζει στον δικό του κόσμο».

Ο Φάρατζ δήλωσε νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να συνάψει μια εμπορική σχέση με τη Βρετανία. Ο Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε όμως ότι οι όροι μιας τέτοιας συμφωνίας θα ήταν χειρότεροι για τη Βρετανία από εκείνους που ίσχυαν όσο ήταν μέλος της Ένωσης.

«Ο Φάρατζ ζει στον δικό του κόσμο. Νομίζει ότι η Βρετανία είναι ακόμη μια παγκόσμια αυτοκρατορία και ότι μπορεί να υπαγορεύει τα πάντα, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό», είπε μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση RTL.

Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες που θα έχει το Brexit για την Ολλανδία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...