Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Ρωσικό συμβούλιο άμυνας : Οι ΗΠΑ θα τοποθετήσουν σε βάσεις στην Βαλτική 4000 πυραύλους Cruise με στόχο την Ρωσία

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου  άμυνας και ασφάλειας  της ρωσικής ομοσπονδίας  Klintsevich Franz δήλωσε ότι,  η Μόσχα έχει πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων των νατοϊκών σχεδίων αποκαλύπτοντας  λεπτομέρειες για το πώς το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να χτυπήσει με πυραύλους κατά της Ρωσίας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Pravda.ru .

Μιλώντας με λεπτομέρειες σχετικά με τα νατοϊκά σχέδια ο  Klintsevich δήλωσε ότι, στο πλαίσιο των εργασιών της η συμμαχία  προετοιμάσει την τοποθέτηση  4000 πυραύλων Cruise στην Βαλτική ,  οι οποίοι θα «απευθύνονται» κυρίως  σε στρατηγικούς στόχους τη Ρωσία.

Αυτή τη στιγμή στις χώρες της Βαλτικής έχουν  ανακατασκευαστεί δέκα πρώην σοβιετικές στρατιωτικές βάσεις , στις οποίες  θα τοποθετηθούν πυραυλικά  συγκροτήματα μεγάλης ακρίβειας  του ΝΑΤΟ.

«Σε κάθε μία από τις βάσεις θα τοποθετηθούν  100-500 πύραυλοι. Αυτές οι βάσεις αποτελούν σαφέστατα  το προγεφύρωμα, πάνω στο οποίο θα «πατήσουν» οι  Ηνωμένες Πολιτείες για να προκαλέσουν ένα παγκόσμιο προληπτικό κτύπημα», δήλωσε ο Klintsevich.

Ο αντιπρόεδρος του εθνικού συμβούλιο άμυνας της ρωσικής ομοσπονδίας  μίλησε επίσης για τη στρατηγική του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ αναπτύχτηκε σε Ρουμανία και Πολωνία  υλοποιήθηκε μόνο και μόνο για τον αποπροσανατολισμό της Μόσχας .

Η υποδομή πυραύλων ABM, σύμφωνα με τον  Klintsevich έχει διττό στόχο   εκτός από  αντιπυραυλική άμυνα  στην Ευρώπη, ενώ  θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί και για την εκτόξευση πυραύλων Tomahawk .

Ο Klintsevich τονίζει ότι  οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν σκόπιμα τον αριθμό των στρατιωτικών βάσεων σε χώρες γύρω ή κοντά στην Ρωσική Ομοσπονδία.

"Ενώ σε μια ενδεχόμενη γενική επίθεση του ΝΑΤΟ θα περιλαμβάνει 3500-4000  πυραύλους Cruise. Στόχος τους τα  σημεία ελέγχου, οι  επικοινωνίες, τα εργοστάσια, και τα σιλό με τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους », δήλωσε ο γερουσιαστής.

Υπενθυμίζεται ότι από 6 έως 17 Ιουνίου  2016 στην  Πολωνία πραγματοποιούνται οι πιο εκτεταμένες ασκήσεις του ΝΑΤΟ κατά τα τελευταία 27 χρόνια.

Στις ασκήσεις  με την κωδική ονομασία «Anaconda-2016» συμμετέχουν 31.000 στρατιώτες από 24 χώρες, μεταξύ των οποίων 12.000 από την  Πολωνία, 10.000 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου χίλιοι από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης  από τις 20 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου η Βορειοατλαντική Συμμαχία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ, με ατζέντα που περιλαμβάνει όλα τα ¨»καυτά ζητήματα».

Σε οποιαδήποτε ενδεχόμενο τοποθέτησης νατοϊκών πύραυλων σε βάσεις στις χώρες της Βαλτικής θα έχουμε μια επανάληψη του "εφιάλτη" που έζησε η ανθρωπότητα το 1962, όταν η σθεναρή στάση των ΗΠΑ και του Προέδρου Τ.Κένεντυ τότε,   απέτρεψαν ένα παγκόσμιο πόλεμο. Τώρα τον ρόλο αυτόν παίζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η Ρωσία, η οποία δεν πρόκειται σε καμία μα σε καμία  περίπτωση να κάνει πίσω.

 

https://youtu.be/jXAKov8XR8k

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...