Εκκλησία

Ρωσική Εκκλησία : «Λαμβάνουμε πολλές καταγγελίες για διενέργεια «κλειστών συνεδριάσεων» στην Πανορθοδόξη Σύνοδο

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (ROC) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχει λάβει πολλά παράπονα από μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλύπτουν την σύνοδο  αυτές τις μέρες στον καθεδρικό ναό στην Κρήτη, για έλλειψη πληροφοριών και  διαφάνειαw κάλυψης της εκδήλωσης», είπε στο  RIA Novosti σήμερα  Πέμπτη ο πρόεδρος του συνοδικού τμήματος  εκκλησιαστικών σχέσεων  του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Vladimir  Legoyda.

Το ρωσικό δημοσίευμα τονίζει ότι «στον Καθεδρικό Ναό της Κρήτης, στον οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες της πανορθοδόξου συνόδου η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουνίου δεν λαμβάνουν  μέρος τέσσερις από τις 14 ορθόδοξες εκκλησίες,  στην επικράτεια των οποίων κατοικούν τα δύο τρίτα των Ορθοδόξων Χριστιανών», προβάλλοντας έτσι οι Ρώσοι την πληθυσμιακή υπεροχή  τους.

Απαντώντας σε ερώτηση ο ίδιος ο Ρώσος Πρωθιερέας  για το πώς σχολιάζει σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της συνόδου , τόνισε  ότι το Πατριαρχείο Μόσχας «λαμβάνει  υπόψη του» τις  εισερχόμενες πληροφορίες , τις οποίες και αξιολογεί.

«Εμείς, φυσικά αξιολογούμε όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, αλλά, δυστυχώς, πολλοί δημοσιογράφοι μας καταγγέλλουν την διενέργεια «κλειστών συνεδριάσεων». Επίσης υπάρχει αδυναμία να αποκτηθούν «ποιοτικού χαρακτήρα» πληροφορίες", δήλωσε ο  Legoyda .

Πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα μέτρα ασφαλείας της συνόδου είναι πολύ αυστηρά , και δεν υπάρχει πρόσβαση στο χώρο που γίνεται η σύνοδο. Διαπιστευμένοι φωτογράφοι  και δημοσιογράφοι , «αν μη τι άλλο δεν μπορούν  να  περιπλανώνται φορώντας απλά το σήμα, και πολύ ορθώς πράττουν οι αρχές.

Στον καθεδρικό ναό  έχουν διαπιστευτεί  περισσότεροι  από 320 δημοσιογράφοι  που εκπροσωπούν 138 μέσα ενημέρωσης από 25 χώρες, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές .

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti , το  κέντρο τύπου είναι  σχεδιασμένο για περίπου 150 άτομα, και μόνο το μισό είναι  γεμάτο.

Η έλλειψη πληροφόρησης την  οποία  καταγγέλλει στην ουσία η ρωσική εκκλησία και οι  μυστικές  συνεδριάσεις κλειστού χαρακτήρα με άγνωστα αποτελέσματα , είναι κάτι που δημιουργεί πολλά και μελλοντικά προβλήματα κατά την ίδια.

Το καλύτερο όμως θα ήταν εφόσον συμφώνησαν αρχικά  οι Ρώσοι στην Ελβετία,  να συμμετέχουν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, και έτσι να γνώριζαν  τα τεκταινόμενα από «πρώτο χέρι», και όχι από δημοσιογράφους.

Όπως  και να έχει όμως η πανορθόδοξη αυτή σύνοδος των Ορθοδόξων εκκλησιών   θα μας  "απασχολήσει"  το επόμενο διάστημα , και αυτό είναι απόλυτα τεκμηριωμένο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ