Αρχείο

Πανηγυρισμοί στη Ρωσία για το Brexit - Διαλύεται το Ηνωμένο Βασίλειο; - Κραχ στις διεθνείς αγορές

Πανηγυρισμούς στη Ρωσία: Πλέον με το αποτέλεσμα αυτό θα αποδυναμωθεί πλήρως η επιρροή της Βρετανίας στην ΕΕ και εμμέσως και της Αμερικής. Πρακτικά αυτό σημαίνει τέλος των κυρώσεων και όχι μόνο. Στο τραπέζι θα πέσουν και ζητήματα αμυντικής φύσεως καθώς η Βρετανία μαζί με τη Γαλλία έχουν αναλάβει την πυρηνική αποτροπή της Ευρώπης.

H Ρωσία βλέπει αναταράξεις και ίσως διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενδεχομένως το Brexit να προκαλέσει και απόσχιση της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας!

"Η ψηφοφορία εδώ καθιστά σαφές ότι οι Σκωτζέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ", δήλωσε η πρωθυπουργός της Νίκολα Στέρτζον
"Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά", σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Το Σιν Φέιν, η πρώην πολιτική «βιτρίνα» του IRA κάλεσε νωρίς το πρωί σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της Ιρλανδίας μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μέσων ενημέρωσης.

Το Σιν Φέιν τονίζει ότι το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ενωση «έχει τεράστιες συνέπειες στη μορφολογία του βρετανικού κράτους», δεδομένου ότι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

16.990.000 ψήφισαν υπέρ του Brexit ενώ 15.800.000 υπέρ του Bremain.

Στο άκουσμα του Brexit υπάρχει "κράχ" στις διεθνείς αγορές. Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχωρούν σημαντικά, ενώ η στερλίνα καταποντίζεται και γνωρίζει τη μεγαλύτερη πτώση μετά το 1985, ξεπερνώντας τη λεγόμενη "Μαύρη Τετάρτη" του Τζόρτζ Σόρος, ίσως και στην ιστορία της.

Αυτή τη στιγμή ο δείκτης Nikkei υποχωρεί 8% στις 14.947 μονάδες, έχοντας αρχικά ξεκινήσει υψηλότερα καθώς διαφαινόταν νίκη της παραμονής. Ο όγκος συναλλαγών είναι κατά 18% υψηλότερος από το μέσο όρο 30 ημερών.

Ανάλογη εικόνα και στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια που καταγράφουν απώλειες 3%-4%. Το δολάριο υποχωρεί κάτω από το 100 έναντι του γεν, τα futures του Dow υποχωρούν κατά 600 μονάδες, η στερλίνα βρίσκεται σε χαμηλό 30 ετών και οι επενδυτές συρρέουν στα επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός.

Σε ελεύθερη πτώση τα futures του βρετανικού FTSE 100, ο οποίος έφθασε να υποχωρεί κοντά στο 6%, ενώ ανάλογα δραματική πορεία ακολουθούν και τα futures του Dow Jones με απώλειες που έφθασαν στις 400 μονάδες.

«Οι αγορές αντιδρούν καθώς σοκάρονται από τα πρώτα αποτελέσματα. Αν και οι επενδυτές εκτιμούν ότι τελικά το Remain θα κερδίσει, δεν παύουν να είναι νευρικοί», εκτιμά ο Andrew Clarke, επικεφαλής trading στην Mirabuas Asia.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ