Αρχείο

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν εκλιπαρεί τον Β.Πούτιν μετά την αποκαρδιωτική για τον ίδιο στάση των ΗΠΑ - Τι αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας

Ο Ερντογάν όταν  συνειδητοποίησε πόση αντιπάθεια, απάθεια και αποστροφή υπάρχει στο πρόσωπο του σε ΗΠΑ , Γερμανία, Ρωσία αλλά και αλλού , κατανόησε ότι θα έπρεπε να κάνει για να αντιδράσει.

Κάτι που θα προκαλούσε όμως ταυτόχρονα και την Ουάσιγκτον  σε μια ρεβάνς της στάσης των αμερικανικών αρχών στην εξώδιο ακολουθία του Μοχάμεντ Άλι .

Έτσι  ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέστειλε  επιστολή του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον συνεχάρη  για την Ημέρα της Ρωσίας, ευχόμενος  ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας να φτάσουν κάποια στιγμή σε  ένα  «διακεκριμένο επίπεδο», αναφέρει το RIA Novosti.

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Εκ μέρους του τουρκικού λαού στο πρόσωπό σας, συγχαίρω όλους τους Ρώσους  για την Ημέρα της Ρωσίας, και  εκφράζω  την ευχή ότι στο επόμενο διάστημα, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας να ανέλθουν στο επιθυμητό  επίπεδο», ανέφερε το κείμενο της συγχαρητήριας  επιστολής που περιήλθε στη διάθεση του ρωσικού πρακτορείου .

Με τη σειρά του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ απέστειλε επιστολή του προς τον επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκφράζοντας την ελπίδα ότι «στο εγγύς μέλλον η συνεργασία και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα ανέλθουν  σε ένα επίπεδο που  είναι απαραίτητο για τα κοινά συμφέροντα των λαών μας».

Οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίση μετά την κατάρριψη από  τουρκικά μαχητικά ενός ρωσικού μαχητικού Su-24  πάνω από τη Συρία. Πρόσφατα, η Άγκυρα ανακοίνωσε  ότι υπάρχει η επιθυμία να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τη Μόσχα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος  όμως έχει επανειλημμένα εξηγήσει ότι απαιτεί  μια συγγνώμη αλλά  και αποζημίωση για το καταρριφθέν αεροσκάφος .

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό ,  η άναδρη κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους έφερε στην επιφάνεια κάτι το οποίο οι πάντα προσεκτικοί Ρώσοι ξέχασαν και αφορά την τουρκική «μπαμπεσιά», αλλά και την βαρβαρότητα που τους διακρίνει  με την διαπόμπευση του νεκρού πιλότου.

Ούτε συνθήκες , ούτε φιλίες, ούτε νόμους υπολογίζουν οι Τούρκοι , μια πορεία που τηρούν διαχρονικά από την στιγμή πουν πάτησαν το πόδι τους στην Μικρά Ασία, και  μέχρι να εξαφανιστούν ίδιοι θα είναι .

Μην το ξεχνούν αυτό οι Ρώσοι ζητώντας «συγνώμη» από αυτούς οι Ρώσοι , για το αεροσκάφος , διότι η κατάρριψη του ήταν μια  ωμή δολοφονία από επαγγελματίες δολοφόνους , τίποτε άλλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης