Αρχείο

Ο αθόρυβος ρωσικός «φονιάς» το υποβρύχιο «Stary Oskol» με πυραύλους Cruise εσπευσμένα από την Μεσόγειο στην Μαύρη Θάλασσα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

 «Παίρνει φωτιά» τον Ιούλιο η Μαύρη Θάλασσα με την παρουσία του νατοϊκού στόλου και ρωσικών «αθόρυβων»  υποβρυχίων .

Το ρωσικό υποβρύχιο «Stary Oskol» με πυραύλους cruise "Caliber", αποστέλλουν οι Ρώσοι   στην Μαύρη Θάλασσα, ενώ νατοϊκές  ναυτικές ασκήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο με την συμμετοχή της Βουλγαρίας, Τουρκίας, Ρουμανίας και ΗΠΑ, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Για τον λόγο αυτόν το ρωσικό επιτελείο ναυτικού αποφάσισε και αποστείλει  στην Μαύρη Θάλασσα το  υποβρύχιο «Στάρι Οσκόλ» B-262 στις αρχές του επόμενου μήνα.

Το τελευταίου τύπου ντιζελοκίνητο υποβρύχιο Β-262 "Στάρι Οσκόλ" της κλάσεως 636 "Warszawianka", το οποίο είναι εξοπλισμένο με πυραύλους cruise "Caliber", θα καταπλεύσει στην Μαύρη Θάλασσα τον Ιούλιο, ανεβάζοντας την ένταση στην περιοχή αυτή.

Επί του παρόντος, το υποβρύχιο  βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο, αναφέρουν στο RIA Novosti διπλωματικές πηγές.

Πρόκειται για το υποβρύχιο που αναζητούσε και δεν εντόπισε ο νατοϊκός στόλος πριν δύο μήνες στην Μεσόγειο.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας  ανακοίνωσε ότι το υποβρύχιο "Στάρι Οσκόλ" έχει ολοκληρώσει μια σειρά δοκιμών του και τώρα εκτελεί μια προγραμματισμένη μετάβαση  στον τόπο μόνιμης εγκατάστασης στη Μαύρη Θάλασσα. Αλλά προφανώς και δεν τους πιστεύει κανείς για το "προγραμματισμένη".

Ο ρωσικός « κόκκινος Οκτώβρης» , το υποβρύχιο  «Stary Oskol» κλάσεως  636,3 "Warszawianka", είναι ένα μέρος της  4ης μοίρας  του υποβρύχιου στόλου της Μαύρης Θάλασσας .

Η συγκέντρωση νατοϊκών και ρωσικών  πολεμικών σκαφών στην περιοχή αυτή σε συνδυασμό ύπαρξης αμερικανικών και τουρκικών πλοίων , έχει ήδη αυξήσει την «θερμοκρασία» της Μαύρης Θάλασσας.  Ρώσοι ειδικοί θεωρούν την κίνηση αυτή του ΝΑΤΟ ως πρόκληση άνευ προηγουμένου στην περιοχή της Κριμαίας και κρούουν  το κώδωνα κινδύνου .

Το ΝΑΤΟ απο την δική του πλευρά τονίζει ανεπισήμως  για την διενέργεια ναυτικών ασκήσεων της συμμαχίας  σε διεθνή ύδατα.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα διαδραματισθεί τις επόμενες ημέρες διότι πολύ απλά δεν θα πρόκειται  για «απλές» στρατιωτικές ασκήσεις, λόγω του γεγονότος ότι τόσο οι αμερικανικοί όσο και οι Ρώσοι στοχοποιούν με πυραύλους  " άμα τη εμφανίσει"  τα πολεμικά πλοία ο ένας του άλλου.

Η ουσία όμως είναι ότι εισερχόμαστε σε άκρως επικίνδυνη και ασταθή περίοδο.

 

https://youtu.be/GHQ4gkjg528

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ