Αρχείο

Νέα γενικευμένη εξέγερση με φωτιές στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα της Χίου - Ένας τραυματίας πυροσβέστης - Εικόνες και βίντεο


Μετά τα έκτροπα σε Σάμο και Λέσβο νέα εξέγερση προσφύγων και λαθρομεταναστών είχαμε στη Χίο στην περιοχή της Σούδας. Το τρίτο συνεχόμενο περιστατικό πρέπει να προβληματίσει  γιατί δείχνει ότι πυρήνες αλλοδαπών "κάτι ετοιμάζουν"!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η διαμαρτυρία ενός Ιρακινού ήταν αρκετή προκειμένου να λάβει χαρακτηριστικά γενικευμένης εξέγερσης.

Μέσα σε λίγα λεπτά ομάδα μεταναστών, μετακίνησε κάδους στην είσοδο της δομής, έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα αυτή να εξαπλωθεί αρχικά στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας και των Μ.Κ.Ο. και αργότερα στους υπόλοιπους χώρους.

Καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής στον «π» αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς μετανάστες κουβαλούσαν κουβέρτες και ρούχα και τα πετούσαν μέσα στην εστία της φωτιάς.

Στην προσπάθειά του να κατασβέσει άμεσα την πυρκαγιά ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο πόδι ενώ δύο ιδιοκτήτες σπιτιών ανέφεραν στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ότι υπέστησαν ζημιές.

Σε 7 συνολικά προσαγωγές ατόμων που φαίνεται ότι πρωτοστάτησαν ή ενεπλάκησαν με κάθε τρόπο στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον καταυλισμό της Σούδας προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Τα συγκεκριμένα άτομα φαίνεται ότι έχουν συνεχή παραβατική συμπεριφορά ενώ υποδείχθηκαν από Μ.Κ.Ο. και ανθρωπιστικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη Σούδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τα 7 άτομα έχει ταυτοποιηθεί μόλις 1 ανήλικος μετανάστης ενώ οι προσαγωγές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία και μου μεταφέρθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες που κλήθηκαν σε κατάθεση, κάνουν λόγο για ομάδα 4 ατόμων που ξεκίνησε τα γεγονότα καθώς και για ομάδα ακόμα 20 ατόμων που συμμετείχε στα επεισόδια.

Παράλληλα η εντολή που δόθηκε από το αρχηγείο της Αστυνομίας, είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου να προβεί άμεσα σε συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες, που κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουν και το δικαίωμα ασύλου, θα οδηγηθούν σε κέντρο κράτησης στην Αθήνα κι από εκεί για επαναπροώθηση στην Τουρκία, μιας και αποτελούν πονοκέφαλο για Μ.Κ.Ο. και τοπικές αρχές.

https://www.youtube.com/embed/uTsW79Y34NA

https://www.youtube.com/embed/eHbMMiTdYBY

https://www.youtube.com/embed/dE_URMKsoBQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ