Αρχείο

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ pentapostagma.gr - Ρωσία: Το "USS Porter" έχει στοχοποιηθεί από πυραύλους "Bastion" - Έχει δέκα λεπτά χρόνο ζωής αν μας επιτεθεί" (βίντεο, εικόνες)


Ρώσοι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι τα παράκτια πυραυλικά συστήματα "Bastion"  έχουν στοχοποιήσει το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων «USS Porter» το οποίο συνοδεύεται από το τουρκικό υποβρύχιο κλάσης Gur (209/1400) στην Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ρωσικού Ναυτικού, ο ΝΑΤΟϊκός Στόλος δεν αντιπροσωπεύει πραγματική απειλή για την Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα είπε, τα αμερικανικά πλοία που μπαίνουν στην Μαύρη Θάλασσα δείχνουν "υποστήριξη" στην Ουκρανία και πιέζουν την Ρωσία.

"Αυτά τα πλοία που παραμένουν στην Μαύρη Θάλασσα δεν μπορούν να μας προκαλέσουν ζημιά ούτε στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας ούτε στην επικράτεια της Ρωσίας ακόμη και να ήθελαν.Έχουν μόλις 5-10 λεπτά για να φύγουν αν επιτεθούν στην Ρωσία" πρόσθεσε.

Πρόκειται για επιβεβαίωση του δημοσιεύματος μας EKTΑKTO! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Το αντιτορπιλικό «USS Porter» με το που εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα στοχοποιήθηκε από ρωσικούς πυραύλους Bastion

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, oι ΗΠΑ έχουν προειδοποιηθεί ότι τα ρωσικά μαχητικά θα "επισκεφτούν" το αμερικανικό πολεμικό πλοίο.

Το USS Porter θα επισκεφτεί λιμάνια της Ουκρανίας και της Γεωργίας και θα λάβει μέρος σε ασκήσεις στο πλαίσιο της επιχείρησης "Atlantic Resolve".

Νωρίτερα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, είπε ότι βρίσκονται πολλά σχέδια υπό συζητήσεις. Σκοπός είναι να αυξηθεί η νατοϊκή παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία έχει καλέσει το ΝΑΤΟ να μην επιτρέψει να μετατραπεί η Μαύρη Θάλασσα σε "ρωσική λίμνη".

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας είπε ότι τα νατοϊκά πλοία μόλις μπουν στην Μαύρη Θάλασσα αμέσως μπαίνουν στο στόχαστρο των ρωσικών ραντάρ, των παράκτιων συστημάτων "Bastion" όπως και του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των μαχητικών.

Σύμφωνα με το Stratfor, μια εταιρεία ανάλυσης που συνδέεται με την CIA, η Ρωσία προστατεύει τα σύνορα της και ελέγχει απόλυτα την κατάσταση.

Mία συστοιχία πυραύλων «Bastion» αποτελείται από ένα συγκρότημα με 12 εκτοξευτές και οχημάτων MZKT-7930. Τα αντιπλοϊκά βλήματα Cruise «Onyx» διαθέτουν κεφαλή 290 κιλών. Δύο ή τρεις πύραυλοι αυτού του τύπου είναι αρκετοί για να «βυθιστεί» μια φρεγάτα, ενώ πέντε πύραυλοι μπορούν να βυθίσουν αεροπλανοφόρο.

Το πυραυλικό σύστημα «Bastion» (PBRK) τοποθετείται στα βάθη της ακτής, για να μπορεί να ελέγχει όλη την ακτή . Ενεργοποιείται σε πέντε λεπτά και είναι έτοιμο για βολή αμέσως. Μόλις αναπτυχθεί, μπορεί να παραμείνει σε πλήρη εγρήγορση για 3-5 ημέρες, ανάλογα με τα διαθέσιμα αποθέματα καυσίμων.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRTvids%2Fvideos%2F1230318696978381%2F&show_text=0&width=560

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...