Αρχείο

"Βόμβα" από την Ρωσία: "Η Τουρκία είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος εχθρός μας"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη στην Ρωσία οι μεγαλύτεροι εχθροί της χώρας είναι οι ΗΠΑ, η Ουκρανία και η Τουρκία.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήγαγε το "Levada-center" σύμφωνα με την "Vedomosti".

Αρνητικά διάκειται προς την Ουάσινγκτον το 72%. Το Κίεβο θεωρήθηκε εχθρική χώρα από το 48% των πολιτών-η προηγούμενη μέτρηση ήταν 37%- και η Άγκυρα έρχεται τρίτη με ποσοστό 29%.

Επιπλέον οι πολίτες απάντησαν ότι βλέπουν αρνητικά την πολιτική των ΗΠΑ σε ποσοστό 70% και την πολιτική της ΕΕ σε ποσοστό 62%.

Οι πολίτες της Ρωσίας θεωρούν ως φιλικές χώρες την Λευκορωσία σε ποσοστό 50%, το Καζακστάν με 39% και την Κίνα με 34%.

Η Μόσχα αρνήθηκε πάντως την πιθανότητα "λάθους" του πιλότου που κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24.

Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Erdogan.

Ζήτησε ταυτόχρονα από την τουρκική πλευρά να διευκρινίσει ποιος πιλότος έκανε το "λάθος" ενώ τόνισε πως οι Τούρκοι αξιωματούχοι "έχουν έλλειψη μνήμης".

"Εμείς δεν κάναμε λάθος γιατί ενεργήσαμε σε πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ που ηγούνται του συνασπισμού στο οποίο μέλος είναι η Τουρκία" είπε η Zakharova.

Eνδεικτικό της νέα επιδείνωσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων είναι η επιβολή βίζας  στους Ρώσους οδηγούς φορτηγών από την Άγκυρα ως αντίμετρο για την αντίστοιχη κίνηση της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Fatih Şener της τουρκικής υπηρεσίας μεταφορών, η πράξη της Μόσχας προκάλεσε προβλήματα ανάμεσα στους Τούρκους  οδηγούς φορτηγών οι οποίοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικό δρόμο μέσω της Κασπίας Θάλασσας.

"Η Τουρκία περίμενε να αποσύρει τα μέτρα η Ρωσία. Αλλά επειδή η αμοιβαιότητα σε όρους νομικούς είναι βασική, η Τουρκία αποφάσισε να εφαρμόσει προαπαιτούμενα" είπε ο Şener.

Όπως είχαμε επισημάνει και στο άρθρο μας Ρ.Τ.Ερντογάν: «Λάθος του πιλότου η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 – Πρέπει να αναπτύξουμε ξανά τις σχέσεις μας με την Ρωσία» ο πονηρός Ερντογάν επίτηδες δεν αναφέρθηκε στη φύση του «λάθους» ή ποιος το έκανε, ο Ρώσος πιλότος ή ο Τούρκος του F-16 που εξαπέλυσε τον πύραυλο αέρος-αέρος.

Ο "Σουλτάνος" έριξε ένα δόλωμα ώστε αν η Ρωσία δεν «τσιμπήσει» και πάλι όπως με την δήθεν σύλληψη του δολοφόνου του Ρώσου πιλότου ο οποίος μετά αφέθηκε ελεύθερος, να μπορεί να το γυρίσει ξανά.

Η Ρωσία όμως απάντησε με τη δημοσκόπηση:

Η Τουρκία είναι ανάμεσα στους τρεις μεγαλύτερους εχθρούς της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ