Εθνικά θέματα

Sabah: Κυπριακό κόμμα χρησιμοποιεί εσφαλμένα φωτογραφία Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν το 1974 σε προεκλογική διαδικασία

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, αναφέρει σε άρθρο της ότι το κυπριακό κόμμα Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΕΔΕΚ), «χρησιμοποίησε   φωτογραφία των Τουρκοκυπρίων που σκοτώθηκαν σε  σφαγή», η οποία διαπράχθηκε από έναν Έλληνα παραστρατιωτικής οργάνωσης το 1974, στην προεκλογική εκστρατεία διαφήμισης του.

Στην διαφήμιση, πραγματοποιείται μια αναδρομή στην ιστορία της Κύπρου ενόψει των βουλευτικών  εκλογών της  22 Μαΐου από το  αριστερό εθνικιστικό κόμμα ΕΔΕΚ, με την χρήση  φωτογραφιών Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν στα χωριά  Muratağa, Sandallar, και  Atlılar από την ΕΟΚΑ-Β, μια  παραστρατιωτική οργάνωση που δρούσε το 1974, τονίζει το άρθρο   .

Μετά τις αντιδράσεις, η διαφήμιση αφαιρέθηκε από το επίσημο λογαριασμό της ΕΔΕΚ στο Facebook.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu (AA) ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι του κόμματος χαρακτήρισαν στα μέσα ενημέρωσης το περιστατικό ως μια γκάφα, ενώ η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» σχολίασε ότι το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Γιώργος Αγαπίου  έγραψε  στο λογαριασμό του στο Twitter ότι οι φωτογραφίες ήταν "λάθος" που υλοποιήθηκε από την εταιρεία  διαφήμισης.

Μιλάνε και οι Τούρκοι για σφαγές και δολοφονίες αμάχων , την στιγμή που ακόμη και σήμερα 42 χρόνια μετά ανακαλύπτονται συνέχεια μαζικοί τάφοι από ομαδικές εκτελέσεις των τουρκικών στρατευμάτων στην μαρτυρική Κύπρο.

Οι δολοφονίες από όποια πλευρά και να προέρχονται είναι κατακριτέες, αλλά  οι Τούρκοι στρατιωτικοί  που συμμετείχαν στο Αττίλα το 1974  σε πρόσφατη έρευνα θεωρούν ακόμα ότι έκαναν  το καθήκον τους (!!).

Οι ορδές του Αττίλα το καλοκαίρι του 1974 με δημοκρατική υποτίθεται κυβέρνηση ήρθαν να κάνουν εθνοκάθαρση σε ένα μεγάλο  κομμάτι της Μεγαλονήσου. Τα υπόλοιπα που αναφέρουν δείχνουν το πόσο "εφικτή" (!!)  έιναι μια "ένωση¨ στην Κύπρο.

Αυτό που πρέπει να μας γίνει κατανοητό είναι ότι οι  Οθωμανοί Τούρκοι έχουν αλλάξει ελάχιστα από την εποχή που αντίκρισαν την Μικρά Ασία γύρω στο 1000 μ.χ. , και το μόνο που γνωρίζουν είναι να «σφαγιάζουν» αμάχους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές