Αρχείο

Ria Novosti: Αφίχθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος με άγημα τριών ελληνικών F-16. Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Π.Παυλόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τιμητικό άγημα τριών ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 , προσγειώθηκε το αεροσκάφος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, που αυτήν την στιγμή συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π.Παυλόπουλο   στο Προεδρικό Μέγαρο , αναφέρει το  RIA Novosti.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο  επικεφαλής του ρωσικού κράτους είχε μεγάλες στρατιωτικές τιμές, τονίζοντας ότι μόλις προσγειώθηκε το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος τα ελληνικά μαχητικά έκαναν «χαμηλή  διέλευση», σε ένδειξη σεβασμού.

Στο αεροδρόμιο, ο Ρώσος Πρόεδρος συναντήθηκε με τον  Υπουργό  άμυνας κ.  Πάνο Καμμένο.

Στην συνέχεια η διήμερη επίσκεψη του Β. Πούτιν  στην Ελλάδα, ξεκίνησε με την συνάντηση του  με τον Πρόεδρο της Ελλάδας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στην συνέχεια θα συναντηθεί με  τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα.

Ο Υφυπουργός κ. Νίκος Παππάς δήλωσε ότι η χώρα ελπίζει να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι η Αθήνα είναι «σοβαρά  προετοιμασμένη για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου», άφήνοντας να υπονοηθεί για κάποια έκπληξη στον οικονομικό τομέα .

Όπως έχει ήδη αναφερθεί από την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, στις συνομιλίες οι δύο χώρες θα θίξουν  «βασικά θέματα του διμερούς εμπορίου, της οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των κοινών σχεδίων στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών».

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Η επίσκεψη είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή μιας σειράς διμερών εγγράφων.

Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου είναι ιστορική και σημαντική από κάθε άποψη για την Ελλάδα,   μια χώρα η οποία διατηρεί άρρηκτες σχέσεις με την Ρωσία εδώ και 1000 και πλέον χρόνια.

Εμείς ως Έλληνες είχαμε , έχουμε και θα εξακολουθούμε να   έχουμε σχέσεις με όλες τις χώρες ,  ειδικά με την Ρωσία , σε πείσμα της ατέρμονης πολιτικλής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

http://ria.ru/world/20160527/1440034057.html#ixzz49rvRWIBi

https://youtu.be/jmP9O_xpXwI?t=249

https://youtu.be/VaviMC3KGtQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...