Αρχείο

O πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Ράσμουσεν σύμβουλος του Π.Ποροσένκο - Σπρώχνουν την Ουκρανία προς ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ρωσία!

Στο χείλος του γκρεμού σπρώχνουν την Ουκρανία ΝΑΤΟ και ΕΕ καθώς ο πρώην Γ.Γ. της Ατλαντικής Συμμαχίας,  Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, διορίστηκε σύμβουλος του προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο!

Πρόκειται για μια κίνηση με ευρύτερες πολιτικές και στρατιωτικές προεκτάσεις και μάλιστα την συνδέουν με την επέκταση των αντιρωσικών κυρώσεων.

Δείχνει ξεκάθαρα την στόχευση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Ο διορισμός του επικυρώθηκε από τον επικεφαλής του κράτους την Παρασκευή 27 Μαϊου.

Το επιτελείου του προέδρου δεν ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες.

"Ο διορισμός του Αντερς, Φογκ Ράσμουσεν ως συμβούλου του Προέδρου της Ουκρανίας, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του κράτους" αναφέρει το έγγραφο.

Ο Δανός πολιτικός Αντερς, Φογκ Ράσμουσεν, ήταν ΓΓ του ΝΑΤΟ από το 2009-2014 ενώ από το 2001-2009 ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης της Δανίας.

Ο Αντερς, Φογκ Ράσμουσεν στις 28 Μαϊου έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία εξήγησε την αλληλεξάρτηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας με την ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία αναφέρει η γερμανική έκδοση της Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία είναι ικανή να πείσει την ΕΕ να επεκτείνει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας αν συνεχιστούν και επιταχυνθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις  και η καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε ο Ράσμουσεν "οι κυρώσεις είναι ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί η άσκηση πίεσης στην Ρωσία ώστε να σταματήσει να υποστηρίζει τους ρωσόφωνους στο Ντονμπάς".

Επιπλέον ανέφερε την δημιουργία ενός δόγματος " δύο ειδών δρόμου" μεταξύ Κιέβου και δυτικών πρωτευουσών".

Από τη μια πλευρά σκοπεύει να ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητες της Ουκρανικής ηγεσίας στην Δύση και από την άλλη θα υποστηρίξει στην ΕΕ ότι η Ουκρανία θα διεξάγει τις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Ρωσίας, Konstantin Kosachev, είπε ότι ο διορισμός του  Αντερς Φογκ Ράσμουσεν είναι "ο γάμος του πρώην Γ.Γ".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ