Πολιτική

H Ελλάδα αποκλείει τα μέτρα λιτότητας που ζήτησε το ΔΝΤ και προχωρά ενδεχομένως στο σχέδιο «Δραχμή»

Σύμφωνα με το έγκυρο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων  Associated Press , η χώρα μας δεν πρόκειται να εγκρίνει τα μέτρα  έκτακτης ανάγκης που ζητά εκβιαστικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που μας οδηγεί σε άλλου τύπου συμπεράσματα και  σίγουρα νέο σχέδιο, που ενδεχομένως οδηγεί στην δραχμή.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εντελώς αυθαίρετα, σύμφωνα με άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο ενώ το ΔΝΤ απαιτεί την καταστροφή μας) απαιτεί παράλογα πράγματα.

Συγκεκριμένα οι  «οικονομικοί –δολοφόνοι» του ΔΝΤ ζητούν από την χώρα μας με προκλητικότατο  τρόπο μέτρα ύψους 3, 6 δις ευρώ,  σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει  τους στόχους του προϋπολογισμού που καθορίζονται από τους δανειστές, το 2018.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας δήλωσε ότι οι περικοπές που ζητά το ΔΝΤ  δεν θα  εγκριθούν βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, και υποστήριξε ότι ενδεχόμενη αποδοχή τους θα μπορούσε να υπονομεύσει την διεθνή εμπιστοσύνη στην Αθήνα.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι για διαδικαστικούς και ουσιαστικούς λόγους, αυτό δεν μπορεί να γίνει», είπε ο   κ. Βίτσας .

Οι διαφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα, το ΔΝΤ  και τους δανειστές της στην ευρωζώνη,  έχουν κωλυσιεργήσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας   για μήνες , με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έγκρισης της επόμενης δόσης  της χώρας μας .

Το ΔΝΤ και η  Γερμανία βρίσκονται σε  σκληρή αντιπαράθεση σχετικά με την έκταση της ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, αλλά και για την ευρωζώνη ολόκληρη.

Όμως το σήριαλ που αφορά την χώρα μας δεν πρόκειται καθώς φαίνεται να τελειώσει, και αυτό με πλήρη υπαιτιότητα του ΔΝΤ , το οποίο θέλει να μετατρέψει σε «δούλους» 10 εκατομμύρια Έλληνες με μια «ψευδο-συμφωνία», διότι ουσιαστικά αυτό απαιτούν .

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα πριν από 26 Μαΐου , και την  συνάντηση των επτά κορυφαίων βιομηχανικών χωρών  του κόσμου στο νησί Kashiko, στην Ιαπωνία.

«Από την άποψη της γεωπολιτικής και της γεωοικονομίας, θα πρέπει να βεβαιωθούμε  ότι η Ευρώπη θα συμβάλλει στη σταθερότητα και όχι στην παγκόσμια αστάθεια», δήλωσε ο Τούσκ   μετά από συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του  εν εξελίξει αναθεωρημένου  προγράμματος στην Ελλάδα θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη», τόνισε  ο ίδιος.

Εκτιμήσεις όμως έγκυρων  Ρώσων οικονομικών αναλυτών, αναμένουν ότι ο Τσίπρας «θα τα τινάξει όλα στο αέρα» , βλέποντας ότι τον «οδηγούν» και  τον ίδιο στο πλήρες αδιέξοδο όπως και τους προηγούμενους Πρωθυπουργούς .

Η χώρα μας θα γυρίσει στην δραχμή αφού διανύσει  μια περίοδο αστάθειας, λόγου του νέου νομίσματος.

Η εκδίωξη του ΔΝΤ με μια απλή συμφωνία αποπληρωμής σε πολλές  μελλοντικές δόσεις και ο έλεγχος της χώρας  μας,  είναι το μόνο αντίδοτο στον συνεχή ξεπεσμό που ζούμε ως χώρα  από το 2009.

Δεν πρόκειται για την οικονομική σωτηρία της  Ελλάδας , αλλά για τον τρόπο ζωής και σκέψης των Ελλήνων, πρόκειται τελικά για την συμφωνία ΤΤΙΡ , μέσω της οποίας θέλουν να υποδουλώσουν την Ευρώπη, οι Αμερικανοί. Για αυτό τρέμουν ένα  BREXIT και ένα GREXIT, διότι πολύ απλά θα χαλάσουν τα σχέδια τους .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ