Κόσμος

Al-Nusra, Harakat Ahrar Al-Sham και FSA συγκέντρωσαν 6.000 ισλαμιστές για να επιτεθούν στο Χαλέπι - "Ζεσταίνει" μηχανές η Ρωσική Αεροπορία - Δείτε βίντεο


O ηγέτες των ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων Al-Nusra, Harakat Ahrar Al-Sham και FSA δημιούργησαν ένα νέο στρατό με τη βοήθεια της Τουρκίας και των ΗΠΑ που όπως θα δείτε και στα βίντεο παρακάτω απαριθμεί 6.000 στρατιώτες.

Η δύναμη αυτή θα σταλεί στο Χαλέπι ώστε να μπλοκαριστεί ο συριακός Στρατός από τη νότια πλευρά ενώ στο βορρά θα επιχειρήσει να κόψει την πρόσβαση στην πόλη Nubl.

"Η κλιμάκωση της κατάστασης στην Συρία οφείλεται στην al-nusra και στις τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται μαζί της ώστε να διαλύσουν την διαδικασία ειρήνευσης στην χώρα" είπε το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης.

"Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν τις επιθετικές πράξεις και να αποχωρήσουν από τις περιοχές που ελέγχει η al-Nusra καθώς η Ρωσική Αεροπορία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές" είπε ο Kuralenko.

Επίσης κάλεσε για εκεχειρία στην ανατολική Ghouta και την Darayya για τρεις ημέρες ξεκινώντας από την Πέμπτη.

Στο πρώτο βίντεο θα δείτε την υποτιθέμενη "μετριοπαθή" αντιπολίτευση που στήριζαν οι ΗΠΑ, τον FSA να δηλώνει υποταγή και να αυτομολεί στην ισλαμιστική οργάνωση ‘Army of Mujahedeen’.

Η εκεχειρία σύντομα και τυπικά θα αποτελέσει παρελθόν καθώς οι ισλαμιστές έχουν ενισχυθεί σημαντικά μέσω Τουρκίας.

Η Ρωσική Αεροπορία θα αναλάβει και πάλι δράση

https://www.youtube.com/embed/DsUdlDO4SHw

https://www.youtube.com/embed/QCYemOgC3X0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ