Κόσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: "Πιθανός στόχος τρομοκρατών το Euro 2016" - Eξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη

Πληθαίνουν οι ανησυχητικές εκτιμήσεις για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Euro 2016, καθώς και οι Αμερικανοί θεωρούν τη διοργάνωση πιθανό στόχο τρομοκρατών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες που θα κάνουν αυτό το ταξίδι το καλοκαίρι, για τον κίνδυνο των τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Ο μεγάλος αριθμός τουριστών που θα επισκεφθούν την Ευρώπη τους θερινούς μήνες θα αποτελέσει μεγαλύτερο στόχο για τους τρομοκράτες που σχεδιάζουν επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα σε μεγάλα γεγονότα», αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ταξιδιωτική οδηγία εφιστά την προσοχή σε δύο γεγονότα, ως πιθανούς στόχους: την Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας της Καθολικής Εκκλησίας, στα τέλη Ιουλίου στην Πολωνία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο θα φιλοξενήσει η Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

Ηδη, ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας της Γαλλίας έχει δηλώσει στους βουλευτές ότι η χώρα είναι ξεκάθαρα στόχος και πως το ISIS σχεδιάζει περισσότερες επιθέσεις. Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Euro παραδέχθηκε στο NBC ότι είναι απίθανο να υπάρχει 100% η βεβαιότητα ότι θα αποτραπούν οι επιθέσεις σε οποιοδήποτε γεγονός, οι Γάλλοι αρνούνται να αναβάλουν τη διοργάνωση, ή να διεξαχθεί αυτή αλλού.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης