Κόσμος

Χιλιάδες «τζιχαντσιστές» μέσω Τουρκίας έχουν αναπτυχθεί στο Χαλέπι εναντίον των Σύρων και των Ρώσων στρατιωτών

Υπάρχει και άλλος τρόπος για στείλει τζιχαντιστές και Τούρκους στρατιώτες ο Ερντογάν στην Συρία χωρίς να μπορεί να του πει κάποιος οτιδήποτε. Αυτός της εθελοντικής παρουσίας «μαχητών» στην πλευρά των Τουρκμένων και των τζιχαντιστών, αναφέρει διεθνές δημοσίευμα .

Αρκετές χιλιάδες  αντάρτες  ριζοσπαστικών  ισλαμιστικών ομάδων ( ανάμεσα τους και εκατοντάδες Τούρκοι στρατιωτικοί)   έχουν  αναπτυχθεί στη Συρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων. Αυτό δήλωσε στις 3 Μάιου του 2016,  σε τηλεφωνική συνέντευξη στο  κανάλι "Al-Ikbariya", ο  Σύρος υπουργός Πληροφοριών Ομράν αλ-Ζουμπί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία εμπλέκονται άμεσα στην προετοιμασία και  την μεταφορά των ισλαμιστών στη συριακή επαρχία του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με το Al-Zoubi, δύο εβδομάδες στη Συρία από την Τουρκία μεταφέρθηκαν  αεροπορικώς περισσότεροι από 6.000 «αντάρτες». Οι ίδιοι  εμπλέκονται στις επιθέσεις στο Χαλέπι και στις επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Η  υπερβολική ροή των ανταρτών, και  η απότομη αύξηση του αριθμού των ισλαμιστών στην επαρχία  του Χαλεπίου έχει επιβεβαιωθεί από πολλές άλλες πηγές (όπως  Κούρδοι και Σύροι στρατιωτικοί).

Μόνο  την τελευταία εβδομάδα το βράδυ υπήρξαν  αρκετές περιπτώσεις μετάβασης μέσω των συρο-τουρκικών συνόρων ομάδων μαχητών από μερικές δεκάδες έως εκατόν πενήντα άτομα .

Ο αριθμός των ισλαμιστών μαχητών στην επαρχία του Χαλεπίου θα πρέπει να έχει αυξηθεί  τουλάχιστον κατά 2000 - 2500 άτομα .

Η συνεχής εισροή των εξτρεμιστών περιπλέκει  σοβαρά την κατάσταση στο Χαλέπι.  Οι τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα», ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στα δυτικά προάστια της πόλης και κατέλαβαν την περιοχή Dahret Mahaney . Σήμερα, 4 Μαΐου οι μάχες συνεχίζονται στην ίδιοα περιοχή αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αντάρτες που έρχονται  από την Τουρκία ήταν μαχητές είναι οπαδοί του ριζοσπαστικού Ισλάμ .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης