Αρχείο

Φάλαγγες του Ουκρανικού στρατού μετακινήθηκαν στα σύνορα με την Κριμαία ενώ Αμερικανοί SEALS ευρίσκονται σε Βουλγαρία-Ουκρανία

Ένα νέο σχέδιο «Odessa» έχουν θέσει καθώς φαίνεται οι Αμερικανοί σε εφαρμογή στην Ουκρανία έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να τεθεί η Κριμαία και η Μαύρη Θάλασσα στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ .

Την ίδια στιγμή στην μακρινή Ιαπωνία οι G-7 , αποφάσισαν να συνεχίσουν τις οικονομικές κυρώσεις στην Μόσχα , έχοντας εν εξελίξει ένα συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών.

 Αρχικά ρωσικές πηγές αναφέρουν την μετακίνηση δυνάμεων του ουκρανικού στρατού στα βόρεια σύνορα με την Κριμαία, ενώ  τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί ο αριθμός των ουκρανικών στρατιωτικών και θωρακισμένων οχημάτων , ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti πηγή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Τις τελευταίες ημέρες, στην περιοχή των ρωσο-ουκρανικών συνόρων στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας υπάρχει μια μεγάλη συγκέντρωση  στρατιωτικών μονάδων, οι οποίες ενισχύονται με  εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης  στο έδαφος της περιοχής Χερσώνας και στον παρακείμενο  ισθμό», δήλωσε η ίδια πηγή.

«Παρατηρήθηκε επίσης το γεγονός ότι δεκάδες άρματα  μάχης  μετακινήθηκαν ανασκάπτοντας το έδαφος, ενώ συγκεντρώθηκε και μεγάλος  αριθμός  τεθωρακισμένων οχημάτων  μεταφοράς προσωπικού, στην γραμμή των συνόρων», συνέχισε ο ίδιος πληροφοριοδότης .

Την ίδια στιγμή οι περίφημοι Αμερικανοί υποβρύχιοι καταστροφείς SEALS ευρίσκονται θεωρητικά στην Βουλγαρία, με κατεύθυνση όμως στην ουσία την Ουκρανία και  την Οδησσό, σύμφωνα με ΜΜΕ .

Πρόκειται για την αδήριτη  επιθυμία της Ουάσιγκτον να ελέγξει στρατιωτικά την Μαύρη Θάλασσα κάνοντας την μια «λίμνη του Ατλαντικού».

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, Eric Rubin, δήλωσε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός του Πενταγώνου, αφορά  την μεταφορά  αμερικανικών δυνάμεων στην Βουλγαρία σε αντιδιαστολή της στρατιωτικής ενίσχυσης της Κριμαίας.

«Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα  νέο και πολύ σημαντικό στοιχείο, με την παρουσία αναγνωριστικών μονάδων  των Ειδικών Δυνάμεων  του Πολεμικού

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το 2017, θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των «στρατιωτικών μονάδων των ΗΠΑ στην  Βουλγαρία αλλά και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών στρατιωτικών μονάδων.

Ρωσικές ανεπιβεβαίωτες πηγές εκτιμούν Αμερικανοί καταδρομείς SEALS ευρίσκονται ήδη σε ουκρανικό έδαφος και συγκεκριμένα στην Οδησσό , με την μορφή στρατιωτικών συμβούλων και φυσικά ως μισθοφόροι  της Blackwater, η παρουσία των οποίων  έχει πιστοποιηθεί πολλάκις .

Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με την απόφαση για ισχυρή παρουσία νατοϊκών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα, θα επιφέρουν σίγουρα την βίαια αντίδραση της Μόσχας.

Η αμερικανική πολιτική παγκοσμίως είναι σε φάση επιθετικής αναδιάταξης σε σχέση με την Ρωσία. Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να «περιορίσει» τις ηγεμονικές βλέψεις της Ρωσίας, «κλείνοντας» όλες τις διόδους.

Από την αποπομπή της Βραζιλιάνας Προέδρου Ρουσέφ , την εξομάλυνση των σχέσεων με Κούβα και το Βιετνάμ, την προσέγγιση της Ινδίας, και τον δελεασμό της Κίνας με οικονομικές συμφωνίες , οι Αμερικανοί προσπαθούν να κλείσουν την «ρωσική Αρκούδα» στο κλουβί. Το τι θα γίνει όμως  στην συνέχεια είναι  γνωστό και φυσικά  αναμενόμενο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ