Αρχείο

Υπάρχουν Ακόμα Δυνάμεις που Μπορούν να Σώσουν την Ελλάδα …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Απ’ ότι φαίνεται η Ελλάδα έχει αστείρευτες δυνάμεις που ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς παρότι δεν φαίνονται μπορούν στην κρίσιμη στιγμή να παρέμβουν και να κάνουν την διαφορά. Οι δυνάμεις αυτές βέβαια κείνται μακράν των αποτυχημένων πολιτικών που γνώρισε η Ελλάδα από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Όταν λοιπόν η Ελληνική Πολιτεία με τα ανεύθυνα όργανα της προσπάθησε να εμποδίσει τον Ρώσο φιλόσοφο, γεωπολιτικό και αρχισυντάκτη της ρωσικής τηλεόρασης Tsargrad TV Αλεξάντρ Ντούγκιν, που εφοδιασμένος με μια κανονική βίζα Σένγκεν, πήγαινε στον ‘Αθω για να καλύψει την εκεί επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας, για καλή τύχη της Ελλάδας ενεργοποιήθηκαν οι κρυφές δυνάμεις της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή η δύναμη ήταν ο Ιβάν Σαββίδης, ένας Πόντιος επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, από το Ροστόφ, ένας από τους λίγους ‘Ελληνες που έφερε λεφτά στην Ελλάδα της κρίσης, σώζοντας μεταξύ άλλων και την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ στη Θράκη, όταν άλλοι ΄΄Έλληνες΄΄ μεταξύ των οποίων και οι ΄΄ εθνοσωτήρες πολιτικοί ΄΄ τα έστελναν στο εξωτερικό. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος έσωσε την αξιοπρέπεια αλλά και τις καλές μέχρι τώρα σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, όταν με παρέμβαση του εξήγησε στην Αθήνα τι συμβαίνει και ποιος είναι ο Ντούγκιν, οπότε οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο ζητώντας του και συγγνώμη, αποτρέποντας έτσι μια πολύ σοβαρή κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις, παραμονές της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ: Συνέντευξη Α. Ντούγκιν: «Στο Άγιο ‘Ορος υπάρχουν τα τελευταία στρατεύματα του Θεού ενάντια στην ορδή των διαβόλων της Ευρώπης»

Έτσι, μια σοβαρή κρίση πήγε να ξεσπάσει χθες, όταν οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και κράτησαν επί τρίωρο, χωρίς μάλιστα να υπάρχει προφανής λόγος, τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, που εφοδιασμένος με μια κανονική βίζα, πήγαινε στον ‘Αθω για να καλύψει την εκεί επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας. Οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αρχικά αναφέρθηκαν για λάθος σε πρόσωπα, δηλαδή μπέρδεψαν το Alexandr με το Alexander!!!!! ενώ στη συνέχεια ανέφεραν, προφανώς τελώντας σε πλήρη σύγχυση, ότι η Ουγγαρία εξέδωσε το 2014 μια “κόκκινη κάρτα” για τον κ. Ντούγκιν χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητη την παρουσία του, όμως προ έτους όπως διαπιστώθηκε η Ιταλία δεν εφήρμοσε την επικαλούμενη απαγόρευση όταν ο Ρώσος φιλόσοφος βρέθηκε εκεί, προφανώς διότι αφενός δεν είναι δεσμευτική και αφετέρου έχει να κάνει με απόφαση της χώρας υποδοχής.

Θεωρούμε ότι δυστυχώς η Ελλάδα συμπεριφέρθηκε ακατανόητα επιπόλαια και χρειάσθηκε η παρέμβαση του Σαββίδη για να σωθούνε τα προσχήματα. Όμως ταυτόχρονα η παρέμβαση αυτή μας γεμίζει ελπίδα ότι υπάρχουν δυνάμεις ακόμα στην Ελλάδα, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα στα οποία την έχουν οδηγήσει όλοι αυτοί που κυβέρνησαν και διέλυσαν την Πατρίδα μας.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...